Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Wittgensteins Wien

  Wittgensteins Wien

  Allan Janik, Stephen Toulmin

  En bok om en av de största tänkarna och den tid och miljö han växte upp i som är en av alla tiders intellektuellt mest fruktsamma.

  Wien i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet var ett myller. Ett myller av tankar och idéer som bröts mot varandra. Allt fler gjorde uppror mot det gamla kejsardömets alltmer förljugna moral. Det var en kreativ och dynamisk tid där många av de tankegångar föddes som sedan, på gott och ont, kom att forma Europa under det kommande århundradet.

  En av de stora tänkarna som växte upp under denna tid var Ludwig Wittgenstein. I detta mycket prisade verk passerar många kända personer revy och författarna berättar på ett medryckande sätt om Wien vid denna tid. De visar att man inte kan förstå Wittgensteins verk och tankar utan att ställa dem i relation till vad som skedde i Wien.

  Boken vänder sig lika mycket till dem som vill förstå Wittgenstein som till dem som vill förstå och veta mer om Europas kultur- och idéhistoria.

  ”Wittgensteins Wien” är en oundgänglig bok för kunskapen om dagens och gårdagens Europa och för dem som vill tränga in i Wittgensteins tankevärld.

  Bandtyp: Häftad

  ISBN: 978-91-7359-071-6

  Språk: Svenska

  Originalspråk: Engelska

  Originaltitel: Wittgenstein's Vienna

  Kategori: Filosofi, idéhistoria, teori

  Utgivning: mars 2014

  Format:

  Antal sidor: 320

  Lagerstatus: Finns i lager

  269:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Allan Janik

  Allan Janik was born 1941 and is currently Research Fellow at the University of Innsbruck's Brenner Archives Research Institute. He is also Adjunct Professor for the Philosophy of Culture at the University of Vienna and at the Skill and technology Ph. D. program at Stockholm's Royal Institute of Technology. He is a leading authority on the work of Ludwig Wittgenstein.

  Stephen Toulmin

  Författarfoto: Peter Gullers

  Stephen Toulmin (1922–2009) var en brittisk filosof verksam i Storbritannien och USA, som främst var inriktad på etik, retorik, och vetenskapsteori. Toulmin är mycket influerad av den österrikiske filosofen Ludwig Wittgenstein.


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng