Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Vad är EU ... och vad kan det bli?

  Birger Möller

  Vad är EU och hur fungerar unionen? Det här är boken som ger dig svaren och den nödvändiga kunskapen för att kunna ta ställning till dagens samhällsfrågor vare sig du är positiv eller negativ till EU.

  Här berättas om hur EU uppstod, vad som är idén bakom unionen och hur dess olika delar arbetar och fungerar samt om problem och möjligheter.

  Varför var medlemskap i euron självklart på kontinenten medan det sågs med skepsis i Sverige, Danmark och Storbritannien? Kommer något land att lämna valutasamarbetet och hur skulle det i så fall gå till? Varför är många negativa till EU medan flera länder kämpar för att få vara med, nu senast Ukraina?

  Författaren resonerar och förklarar på ett sätt som gör de svårförståeliga frågorna begripliga. De första upplagorna av denna bok sålde snabbt slut och nu kommer boken för första gången i en pocketutgåva. Denna bok är uppdaterad till och med de senaste händelserna under våren 2014.

  Tillägget som du kan ladda hem som PDF är uppdaterat per den 13 juli 2016.

  Bandtyp: Pocket

  ISBN: 978-91-7359-076-1

  Språk: Svenska

  Kategori: Samhällsorienterande ämnen

  Etiketter: EU, Europa

  Utgivning: april 2014

  Format: 111x178

  Antal sidor: 415

  Lagerstatus: Finns i lager

  79:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Birger Möller

  Författarfoto: Margareta Lind

  Birger Möller (1934–2020) var nationalekonom och universitetslektor vid Handelshögskolan i Göteborg. Han har skrivit flera populärvetenskapliga böcker i ekonomi och om u-länder och haft många allmänna uppdrag, bl.a. i statliga styrelser och som FN-delegat. Bland hans tidiga böcker märks Svensk aktiemarknad och U-länder i omvälvning. På 1970-talet beskrev han i Ny ekonomisk världsordning hur oljekrisen innebar viktiga maktförskjutningar i världen. Den utkom i Utrikespolitiska institutets serie ”Världspolitikens dagsfrågor”. Utifrån sin samlade erfarenhet av både politik och ekonomi följde han EU-frågorna och det väldiga bygge som nu pågår i vår världsdel. Resultatet blev den mycket informativa boken Vad är EU…och vad kan det bli? som utkom våren 2005 och som numera också finns som pocket.


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng