Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Svenska valrörelser

  Väljare, medier och partier under 2000-talet

  Lars Nord, Jesper Strömbäck

  Valrörelsen är demokratins främsta högtidsstund. Inte valdagen. I Sverige vet vi mycket om val och valresultat, men betydligt mindre om de valrörelser som kommer före varje val och som spelar stor roll för valutgången. I denna bok beskrivs och analyseras den politiska kommunikationen under 2000-talets valrörelser.

  Ingen valrörelse är den andra helt lik, men varje valrörelse är ändå en blandning av gammalt och nytt. Vad utmärker svenska valrörelser och dynamiken under dessa? Vilka är partiernas viktigaste kampanjmetoder? Vilken roll spelar nyhetsmedier och sociala medier? Hur tar de svenska väljarna del av den politiska kommunikationen i valrörelsen? Och hur kommer svenska valrörelser att se ut i framtiden?

  I denna bok görs en systematisk genomgång av hur de stora förändringar som politik, medier och väljarbeteende under 2000-talets valrörelser har genomgått, också har förändrat villkoren för den politiska kommunikationen. Utvecklingen av svenska valrörelser analyseras mot bakgrund av centrala trender såsom ­professionalisering, medialisering och marknadsorientering.

   

  Boken vänder sig främst till studerande i journalistik, medie­vetenskap och statskunskap men erbjuder intressant läsning även för dem som är allmänt intresserade av svensk politik.

  Bandtyp: Häftad

  ISBN: 978-91-7359-125-6

  Språk: Svenska

  Kategori: Svensk politik

  Etiketter: Valforskning, Kurslitteratur, Svensk politik

  Utgivning: mars 2018

  Format: 150x220

  Antal sidor: 206

  Lagerstatus: Beställningsvara

  229:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Lars Nord

  Författarfoto: Mittuniversitetet

  Lars Nord är professor i politisk kommunikation vid Mittuniversitetet i Sundsvall och föreståndare för Demokratiinstitutet DEMICOM. Han är docent i statskunskap vid Åbo Akademi och disputerade vid Stockholms universitet 2001 med en avhandling om den svenska dagspressens politiska opinionsbildning.

  Jesper Strömbäck

  Författarfoto: Sveriges radio

  Jesper Strömbäck är professor i journalistik och medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning mot politisk kommunikation vid Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) vid Göteborgs universitet.

  Läs mer


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng