Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Svenska politiker

  Om de folkvalda i riksdag, landsting och kommun

  Mikael Gilljam, David Karlsson Redaktörer

  En bok om vad svenska politiker tycker i en lång rad frågor, hur de ser på demokrati och representation, på konflikt, klientelism och korruption. Författarna lyfter särskilt fram flernivådemokratins och de politiska partiernas betydelse.

  Det är svårt att överskatta den betydelse som politiker har i en representativ demokrati som Sverige. De stiftar våra lagar, fastställer nivån på våra skatter och bidrag och styr våra myndigheter. Politiker fattar beslut om krig och fred och om du ska få bygga om din sommarstuga.

  Men det finns inga regler som styr hur politiker ska tolka sitt demokratiska uppdrag. De politiska beslut som fattas i Sverige påverkas därför i hög grad av vilka våra politiker är, vilka åsikter de har och hur de ser på demokratin. I denna bok studeras därför vad svenska politiker tycker i en lång rad frågor, hur de ser på demokrati och representation, på konflikt, klientelism och korruption. Författarna lyfter särskilt fram flernivådemokratins och de politiska partiernas betydelse.

  Bokens kapitel bygger på undersökningar som riktat sig till samtliga folkvalda i riksdag, landsting och kommun. De medverkande forskarna är knutna till Göteborgs universitet, Luleå tekniska universitet, Institutet för Näringslivsforskning samt Columbia University.

  Svenska politiker

  Redaktörer: Mikael Gilljam, David Karlsson

  Medförfattare: Carl Dahlström, Peter Esaiasson, Olle Folke, Mikael Gilljam, Sören Holmberg, Anna Högmark, Sverker C. Jagers, David Karlsson, Andrej Kokkonen, Staffan I. Lindberg, Simon Matti, Elin Naurin, Johanna Rickne, Louise Skoog, Anders Sundell, Lena Wägnerud

  Bandtyp: Häftad

  ISBN: 978-91-7359-080-8

  Språk: Svenska

  Kategori: Svensk politik

  Etiketter: Valforskning, Statsvetenskap

  Utgivning: september 2014

  Format: 150x220

  Antal sidor: 320

  Lagerstatus: Finns i lager

  229:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Mikael Gilljam

  Författarfoto: Göteborgs universitet

  Mikael Gilljam är professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.

  Läs mer


  David Karlsson är docent i offentlig förvaltning vid Förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet.

  Läs mer


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng