Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Språkfilosofi för ­personligt bruk

  Språkfilosofi för ­personligt bruk

  Maria Hammarén

  Med utgångspunkt i ­Ludwig Wittgensteins ­senfilosofi visar Maria Hammarén hur språk omfattar allt som kan bli till och ­utövas mellan människor.

  Hur förmedlas vidsynthet? Medmänsklighet, civilkurage?I sin bok utvecklar författaren idén om en vidare betydelse av människans språk. Med utgångspunkt i ­Ludwig Wittgensteins ­senfilosofi visar hon hur språk omfattar allt som kan bli till och ­utövas mellan människor. Den utövande relationen är den viktigaste aspekten av vårt språk.Genom att ställa frågan vad som blir handlingspåbjudande i ett ­enskilt fall utmanar författaren vår tids abstrakta språk- och ­kunskapsbegrepp. Med konkreta exempel undersöker hon vad som binder samman handlingen med gesten, ord med tillvarons ­verkligheter – kort sagt, vad som blir språk i oss.

  Boken kan också läsas som en introduktion till Wittgensteins ­sen­filosofi – med uppfordrande konsekvenser, bland annat för vår syn på lärande.

  Boken framställs i takt med beställning. Leveranstid: 5–7 arbetsdagar.

  Bandtyp: Häftad

  ISBN: 978-91-7359-036-5

  Språk: Svenska

  Kategori: Filosofi, idéhistoria, teori

  Etiketter: Essä, essäer

  Utgivning: augusti 2009

  Format: 140x216

  Antal sidor: 72

  Lagerstatus: Beställningsvara

  139:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Maria Hammarén

  Maria Hammarén är docent i Yrkeskunnande och teknologi. Tidigare verksam vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) i Stockholm. Hon har ett förflutet som skrivande journalist, översättare och författare och är en av initiativtagarna till dialogseminariemetoden, som utvecklades i avhandlingen ”Ledtråd i förvandling – om att skapa en reflekterande praxis”. Hon har lång erfarenhet av uppdrag som föreläsare och utbildare inom näringsliv och samhälle och är starkt kritisk till hur tankens prövande verktyg – skrivandet – hanteras inom det svenska utbildningssystemet.


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng