Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Kampen om stoltheten

  Torsten Nilsson, känslorna och utrikespolitiken

  Oscar Nygren

  Utrikesministern Torsten Nilsson använde känslor i sina tal för att väcka intresse för svenskarnas engagemang i utrikesfrågor. Vad hade detta för retorisk betydelse?

  Genom att studera omkring hundra anföranden från åren 1962 71 visar författaren att Nilsson tillskrev sina åhörare bestämda känslolägen och erbjöd dem sätt att förändra sina emotionella upplevelser från negativa till positiva genom att stödja den socialdemokratiska utrikespolitiken. Nilsson ansåg att om den svenska utrikespolitiken kunde nå samma resultat som det socialdemokratiska välfärdsbygget, så kunde världsläget förändras i grunden. Detta skedde under en tid då välfärdsstatens moraliska bäring blev angripen av den radikala vänstern och Socialdemokraterna sökte återta initiativet genom att erbjuda sina åhörare en möjlig väg från rädsla och oro, till trygghet och stolthet en känslomässig omvandlingsprocess som kunde genomföras genom en återkoppling till den socialdemokratiska historien.

  Bandtyp: Häftad

  ISBN: 978-91-7335-065-5

  Språk: Svenska

  Kategori: Skriftserie Hans Blix

  Utgivning: april 2022

  Format: 155x220

  Antal sidor: 116

  Lagerstatus: Beställningsvara

  157:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Oscar Nygren

  Oscar Nygren är doktorand i historia vid Institutionen för historia och samtidsstudier, Södertörns högskola och associerad forskare vid Hans Blix centrum, Stockholms universitet.

  Läs mer


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng