Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Skådespelaren i barnteatern

  Utmaningar för oss som spelar teater för barn

  Niklas Hald

  Denna bok kretsar kring den kreativa och utmanande livsvärld som professionell barnteater utgör och utgår från frågeställningen: Vilka är de utmaningar som vi som spelar teater för barn och ungdomar ställs inför och hur förhåller vi oss till dem?

  Att spela teater i en skola innebär att skådespelarna har att förhålla sig till en publik som inte själv har valt att se den föreställning som ensemblen presenterar, i en miljö som inte är tänkt för teater. Dessutom finns det pedagogiska förväntningar på framträdandet. Består publiken av små barn möter skådespelarna en grupp som kanske aldrig tidigare har varit på teater och där viljan att hjälpa skådespelarna tar sig verbala och fysiska uttryck. Mitt i allt detta har skådespelarna ambitioner och höga krav på konstnärlig kvalitet. Hur balanseras allt detta?

  Illustrationer av Fibben Hald.

  Bandtyp: Häftad

  ISBN: 978-91-86659-22-6

  Språk: Svenska

  Kategori: Dialoger Förlag & Metod

  Etiketter: Lärande

  Utgivning: september 2015

  Format: 150x220

  Antal sidor: 364

  Lagerstatus: Beställningsvara

  299:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Niklas Hald

  Niklas Hald är skådespelare och har arbetat på scener runt om i landet, ofta på turné. Han har även medverkat i film och tv-sammanhang, skrivit dramatik och musik samt ett par egna serier för barnradion.


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng