Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Svenska värderingar?

  Den svenska värdegrundens dilemma

  Lennart Koskinen

  Alla talar om ”svenska värderingar”. I riksdagsdebatter och partiledartal i Almedalen, vid middagssamtal och i medierna. Men ingen verkar riktigt veta vilka de är, och om det ens finns några sådana. Ändå väcker de starka känslor. Ofta talar man förbi varandra för att man lägger in så olika saker i begreppet. Den här boken försöker både kartlägga och nyansera vad man kan mena.

  Vi har en lång historia och värderingar förändras med tiden. Olika sociala och ekonomiska grupper har också ofta vitt skilda värderingar. Alla länder, företag och organisationer har ändå ett slags värde­grund, detta ibland så förtalade begrepp. Kritiken handlar kanske mer om att det så ofta är en klyfta mellan det man säger sig stå för och hur man faktiskt agerar. Identiteten, vem man är och vad man vill – och varför, bygger ändå på vissa kärnvärden och en vilja att handla på ett visst sätt. Det gäller förstås också oss som individer, även om vår personliga etik inte alltid är lika uttalad. Här får läsaren inspiration att tänka vidare, bland annat med hjälp av det Moralens Hus vi alla bär inom oss.

  Bandtyp: Inbunden

  ISBN: 978-91-7359-154-6

  Språk: Svenska

  Kategori: Samhällsorienterande ämnen

  Etiketter: Debatt, Filosofi

  Utgivning: oktober 2020

  Format: 135x210

  Antal sidor: 200

  Lagerstatus: Finns i lager

  209:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Lennart Koskinen

  Författarfoto: Santérus Förlag

  Lennart Koskinen, tidigare biskop, välkänd radiopräst, samhällsdebattör och bollplank för beslutsfattare. Under fyra år var han arbetande ledamot i regeringens värdegrundsdelegation och ansvarig för bland annat Riksdagsförvaltningens värdegrundsarbete.

  Läs mer


  ... Boken är mycket användbar för självprövning och för dem som arbetar med värderingar och ledarskap.citationstecken

  Johan Unger i Kyrkans Tidning

  Provlyssna
  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng