Valrörelsen är demokratins främsta högtidsstund. Inte valdagen. I Sverige vet vi mycket om val och valresultat, men betydligt mindre om de valrörelser som kommer före varje val och som spelar stor roll för valutgången. I denna bok beskrivs och analyseras den politiska kommunikationen under 2000-talets valrörelser.
Ingen valrörelse är den andra helt lik, men varje valrörelse är ändå en blandning av gammalt och nytt. Vad utmärker svenska valrörelser och dynamiken under dessa? Vilka är partiernas viktigaste kampanjmetoder? Vilken roll spelar nyhetsmedier och sociala medier? Hur tar de svenska väljarna del av den politiska kommunikationen i valrörelsen? Och hur kommer svenska valrörelser att se ut i framtiden?
I denna bok görs en systematisk genomgång av hur de stora förändringar som politik, medier och väljarbeteende under 2000-talets valrörelser har genomgått, också har förändrat villkoren för den politiska kommunikationen. Utvecklingen av svenska valrörelser analyseras mot bakgrund av centrala trender såsom professionalisering, medialisering och marknadsorientering.
Boken vänder sig främst till studerande i journalistik, medievetenskap och statskunskap men erbjuder intressant läsning även för dem som är allmänt intresserade av svensk politik.
Bandtyp: Häftad
ISBN: 978-91-7359-125-6
Språk: Svenska
Kategori: Svensk politik
Etiketter: Valforskning, Kurslitteratur, Svensk politik
Utgivning: mars 2018
Format: 150x220
Antal sidor: 206
Lagerstatus: Beställningsvara