Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Svensk politik och EU

  Hur svensk politik har förändrats av medlemskapet i EU

  Daniel Silander, Mats Öhlén Redaktörer

  I denna bok analyseras vad det svenska medlemskapet i EU har inne­burit för svensk politik på nationell nivå. Hur har svensk politiks organisering och innehåll förändrats av medlemskapet?

  Med ”svensk politik” avses i boken följande elva områden: närings­politik, jordbrukspolitik, miljöpolitik, socialpolitik, utbildningspolitik, jämställdhetspolitik, asyl- och migrationspolitik, brottsbekämpning, utrikes- och säkerhetspolitik, grannskapspolitik samt utvecklings- och biståndspolitik. Varje område studeras från tiden för EU-medlemskapets inträde fram till idag.

  Det är författarnas förhoppning att boken ska vara en värdefull källa till hur Sverige och Europa i allmänhet och svensk politik och EU i synnerhet är sammanvävda i ett politiskt system och därigenom fylla en viktig funktion inom utbildningar på olika nivåer, men också för politiker, journalister och andra yrkesverksamma.

  Boken framställs i takt med beställning. Leveranstid: 5–7 arbetsdagar.

  Svensk politik och EU

  Redaktörer: Daniel Silander, Mats Öhlén

  Medförfattare: Therese Bjärstig, Tobias Bromander, Fredrik Bynander, Katarina Eckerberg, Camilla Eriksson, Ingrid Grosse, Anne Haglund-Morrissey, Martin Nilsson, Anna Parkhouse, Charlotte Silander, Daniel Silander, Sofia Strid, Rebecka Ulfgard Villanueva

  Bandtyp: Häftad

  ISBN: 978-91-7359-111-9

  Språk: Svenska

  Originalspråk: Svenska

  Kategori: Svensk politik

  Etiketter: EU, Europa, Svensk politik

  Utgivning: november 2016

  Format: 142x215

  Antal sidor: 292

  Lagerstatus: Beställningsvara

  259:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Daniel Silander

  Daniel Silander är docent i statsvetenskap vid Linnéuniversitetet där han ansvarar för Europaprogrammet vid Institutionen för samhällsvetenskaper. I sin forskning har han främst intresserat sig för frågor om demokratisering och internationell politik. Den pågående forskningen består av projekt om mänsklig säkerhet och humanitära interventioner samt om politiska regimer och regimheterogenitet.

  Läs mer


  Mats Öhlén

  Mats Öhlén är lektor i statsvetenskap vid Högskolan Dalarna och disputerade 2013. Hans forskning fokuserar EU:s ut­­vidgningsprocesser, europeiska partier och integrationen av politiska partier i f.d. Östeuropa till etablerade europeiska parti­familjer.

  Läs mer


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng