Svensk politik och EU

Hur svensk politik har förändrats av medlemskapet i EU

Daniel Silander, Mats Öhlén Redaktörer

I denna bok analyseras vad det svenska medlemskapet i EU har inne­burit för svensk politik på nationell nivå. Hur har svensk politiks organisering och innehåll förändrats av medlemskapet?

Med ”svensk politik” avses i boken följande elva områden: närings­politik, jordbrukspolitik, miljöpolitik, socialpolitik, utbildningspolitik, jämställdhetspolitik, asyl- och migrationspolitik, brottsbekämpning, utrikes- och säkerhetspolitik, grannskapspolitik samt utvecklings- och biståndspolitik. Varje område studeras från tiden för EU-medlemskapets inträde fram till idag.

Det är författarnas förhoppning att boken ska vara en värdefull källa till hur Sverige och Europa i allmänhet och svensk politik och EU i synnerhet är sammanvävda i ett politiskt system och därigenom fylla en viktig funktion inom utbildningar på olika nivåer, men också för politiker, journalister och andra yrkesverksamma.

Boken framställs i takt med beställning. Leveranstid: 5–7 arbetsdagar.

Redaktörer: Daniel Silander, Mats Öhlén

Medförfattare: Therese Bjärstig, Tobias Bromander, Fredrik Bynander, Katarina Eckerberg, Camilla Eriksson, Ingrid Grosse, Anne Haglund-Morrissey, Martin Nilsson, Anna Parkhouse, Charlotte Silander, Daniel Silander, Sofia Strid, Rebecka Ulfgard Villanueva, Mats Öhlén

Bandtyp: Häftad

ISBN: 978-91-7359-111-9

Språk: Svenska

Originalspråk: Svenska

Kategori: Svensk politik

Etiketter: EU, Europa, Svensk politik

Utgivning: november 2016

Format: 142x215

Antal sidor: 292

Lagerstatus: Beställningsvara

243:-
Inkl moms och porto
 Antal

Daniel Silander är docent i statsvetenskap vid Linnéuniversitetet där han ansvarar för Europaprogrammet vid Institutionen för samhällsvetenskaper. I sin forskning har han främst intresserat sig för frågor om demokratisering och internationell politik. Den pågående forskningen består av projekt om mänsklig säkerhet och humanitära interventioner samt om politiska regimer och regimheterogenitet.

Läs mer


Mats Öhlén är lektor i statsvetenskap vid Högskolan Dalarna och disputerade 2013. Hans forskning fokuserar EU:s ut­­vidgningsprocesser, europeiska partier och integrationen av politiska partier i f.d. Östeuropa till etablerade europeiska parti­familjer.

Läs mer


Stäng

Logga in

Glömt lösenord
Stäng