Politiskt entreprenörskap

Den offentliga sektorns sätt att skapa bättre förutsättningar för entreprenörskap lokalt, regionalt och nationellt

Charlotte Silander, Daniel Silander Redaktörer

Hur kan det offentliga hjälpa det privata för att åstadkomma tillväxt?

En politisk entreprenör är en aktör inom den offentliga sektorn, t.ex. en politiker, tjänsteman, byråkrat eller institution, som tänker nytt och tar initiativ till förändringar av den offentlig sektorns verksamhet för att skapa bättre förutsättningar för entreprenörer inom den privata sektorn. Tillväxt, sysselsättning och välfärd blir till genom samarbete mellan olika typer av entreprenörer. Den ekonomiska forskningen betonar att entreprenörer inom affärssektorn kräver institutionella förutsättningar för att skapa och bibehålla en god entreprenöriell miljö. I denna bok granskas också hur politiska entreprenörer kan tänkas bidra till mångfald, dvs fler företagare som är kvinnor, invandrare och unga utbildade.

 

Medverkande författare: Martin Andersson, Staffan Andersson, Caroline Berggren, Tobias Bromander, Charlie Karlsson, Martin Nilsson, Per Strömblad, Eleonore Huang Vogel

Redaktörer: Charlotte Silander, Daniel Silander

Bandtyp: Häftad

ISBN: 978-91-7359-098-3

Språk: Svenska

Kategori: Svensk politik

Etiketter: Kurslitteratur, Statsvetenskap

Utgivning: juni 2015

Format: 142x215

Antal sidor: 160

Lagerstatus: Beställningsvara

245:-
Inkl moms och porto
 Antal

Författarfoto: Linnéuniversitetet  

Charlotte Silander är fil. dr i statsvetenskap och forskare vid Universitetspedagogiska enheten, Linnéuniversitetet. Hon forskar kring högre utbildning med särskilt intresse för forskningspolitik och jämställdhet i högre utbildning.

Läs mer


Daniel Silander är docent i statsvetenskap vid Linnéuniversitetet där han ansvarar för Europaprogrammet vid Institutionen för samhällsvetenskaper. I sin forskning har han främst intresserat sig för frågor om demokratisering och internationell politik. Den pågående forskningen består av projekt om mänsklig säkerhet och humanitära interventioner samt om politiska regimer och regimheterogenitet.

Läs mer


Stäng

Logga in

Glömt lösenord
Stäng