Regler

Civilisationens ryggrad

Claes Gustafsson Redaktör

Essäer som ur olika perspektiv berättar om reglers betydelse för vår civilisations tillstånd och fortlevnad.

Den värld vi lever i är friare än någonsin förr. Vi har inte bara frihet att välja vad vi vill, vi har också frihet i meningen att väldigt många val står oss till buds. Det enda som sätter gränser för våra val är i många fall den egna alltför bleka fantasin. Samtidigt är den moderna människans liv så genomsyrat av regler – uttryckligt detaljerade såväl som underförstådda – att det blir svårt att finna områden för mänskliga aktiviteter som inte är reglerade.

Men vad är regler egentligen? Varför finns de, hur verkar de? Denna bok betraktar regelvärldens komplexitet ur olika perspektiv – samhälleliga, organisatoriska, individuella; som uttryckligen detaljerade normsystem lika väl som underförstådda aningar. Förståelse för och bruket av regler ligger som en grund, som ett sammanhållande nätverk för mänsklig kultur och civilisation. Utan regler intet mänskligt.

Boken framställs i takt med beställning. Leveranstid: 5–7 arbetsdagar.

Redaktör: Claes Gustafsson

Medförfattare: Helena Csarmann, Claes Gustafsson, Bertil Guve, Thomas Lennerfors, Marcus Lindahl, Alf Rehn, David Sköld, Anders Söderholm

Bandtyp: Häftad

ISBN: 978-91-7335-022-8

Språk: Svenska

Kategori: Santérus Academic Press

Etiketter: Essä, essäer, Filosofi

Utgivning: mars 2010

Format:

Antal sidor: 241

Lagerstatus: Beställningsvara

194:-
Inkl moms och porto
 Antal

Författarfoto: Santérus Förlag  

Claes Gustafsson är professor emeritus i Industriell ekonomi och organisation vid Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm, tidigare professor i Företagsledning vid Åbo Akademi i Finland.


Det hela blir ofta intressant och faktiskt roligt.

Fredrik Borneskans, Arbetarbladet, 20 juli 2010

Stäng

Logga in

Glömt lösenord
Stäng