Artefaktens återkomst

Ett möte mellan organisationsteori och tingens sociologi

Bruno Latour, Elisabeth Wennerholm

Den franske filosofen och sociologen Bruno Latours tankar är av värde för alla som försöker förstå det samtida samhället.

Bruno Latour är mannen som gav substans åt uttrycket "tvärdisciplinär forskning".

I detta urval presenterar han åsikter i frågor som är centrala i såväl samhällsvetenskapen som i samhället. Bland annat hävdar han i en av bokens essäer att pre-moderniteten fortfarande lever i vår "moderna" tid; att artefakterna har blivit en diskriminerad minoritet trots att vi står i stor tacksamhetsskuld till dem. Han anser att det är artefakterna som stabiliserar vårt samhälle.

Latours verk provocerar och manar till reflektion. Hans tankar är alltid originella och relevanta. Filosofi, semiologi, sociologi, historia och socialantropologi vävs ihop i ett försök att förstå vårt organiserade, teknologiska samhälle.

Upplagan är en återutgivning med nytt omslag. Innehållet är detsamma som originalet.

Boken framställs i takt med beställning. Leveranstid: 5–7 arbetsdagar.

Bandtyp: Häftad

ISBN: 978-91-7335-030-3

Språk: Svenska

Kategori: Santérus Academic Press

Etiketter: Filosofi

Utgivning: januari 2012

Format: 150x220

Antal sidor: 329

Lagerstatus: Beställningsvara

300:-
Inkl moms och porto
 Antal

Bruno Latour föddes 1947 i en vinodlarfamilj i Beaune, Bourgogne. Han utbildade sig först till filosof och antropolog. Från 1982 till 2006 var han professor vid Centre de sociologie de l’Innovation vid Ecole Nationale Supérieure des Mines i Paris, och under perioder, gästprofessor vid UCSD, vid London School of Economics och vid institutionen för vetenskapshistoria vid Harvard University. Han är nu professor vid Sciences Po i Paris där han också är vice forskningschef. www.bruno-latour.fr
Författarens hemsida

Elisabeth Wennerholm


Stäng

Logga in

Glömt lösenord
Stäng