Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Artefaktens återkomst

  Ett möte mellan organisationsteori och tingens sociologi

  Bruno Latour, Elisabeth Wennerholm

  Den franske filosofen och sociologen Bruno Latours tankar är av värde för alla som försöker förstå det samtida samhället.

  Bruno Latour är mannen som gav substans åt uttrycket "tvärdisciplinär forskning".I detta urval presenterar han åsikter i frågor som är centrala i såväl samhällsvetenskapen som i samhället. Bland annat hävdar han i en av bokens essäer att pre-moderniteten fortfarande lever i vår "moderna" tid; att artefakterna har blivit en diskriminerad minoritet trots att vi står i stor tacksamhetsskuld till dem. Han anser att det är artefakterna som stabiliserar vårt samhälle.Latours verk provocerar och manar till reflektion. Hans tankar är alltid originella och relevanta. Filosofi, semiologi, sociologi, historia och socialantropologi vävs ihop i ett försök att förstå vårt organiserade, teknologiska samhälle.

  Upplagan är en återutgivning med nytt omslag. Innehållet är detsamma som originalet.

  Boken framställs i takt med beställning. Leveranstid: 5–7 arbetsdagar.

  Bandtyp: Häftad

  ISBN: 978-91-7335-030-3

  Språk: Svenska

  Kategori: Santérus Academic Press, Filosofi, idéhistoria, teori

  Etiketter: Filosofi

  Utgivning: januari 2012

  Format: 150x220

  Antal sidor: 329

  Lagerstatus: Beställningsvara

  319:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Bruno Latour

  Bruno Latour (1947–2022) växte upp i en vinodlarfamilj i Beaune, Bourgogne. Han utbildade sig först till filosof och antropolog. Från 1982 till 2006 var han professor vid Centre de sociologie de l’Innovation vid École Nationale Supérieure des Mines i Paris, och under perioder, gästprofessor vid UCSD, vid London School of Economics och vid institutionen för vetenskapshistoria vid Harvard University. Han var också professor vid Sciences Po i Paris. www.bruno-latour.fr
  Författarens hemsida

  Elisabeth Wennerholm


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng