Macron och hans missnöjda folk

Tomas Lindbom

Hur ska det gå för Emmanuel Macron i det politiskt mycket intresserade Frankrike.

Misstron mot den politiska ledningen i Frankrike är starkare än på länge. President Emmanuel Macron har under sina fem år i Elyséepalatset fått sin beskärda del av kritiken. De gula västarna uttryckte sitt missnöje i vägrondeller och på gator och torg i över ett år. Facken har strejkat och de politiska oppositionspartierna från både vänster och höger har häftigt markerat sitt motstånd. Ständigt har parollen ”Avgå Macron!” hörts från de missnöjda och högljutt upprörda.

Ändå fick den sittande presidenten nytt förtroende på våren 2022. Hur kommer det sig att ett folk som så starkt visat sitt missnöje ändå till slut väljer om samma president för en ny mandatperiod? Visst, oppositionen är högljudd men den är också splittrad. Framtiden ser besvärlig ut för Emmanuel Macron. Han har en svag ställning i det nyvalda parlamentet och de frågor som klyver landet  – migrationen och folks minskade köpkraft – verkar inte få någon tillfredsställande lösning.

Bandtyp: Inbunden

ISBN: 978-91-7359-188-1

Språk: Svenska

Kategori: Samhällsorienterande ämnen

Utgivning: september 2022

Format: 135x210

Antal sidor: 190

Lagerstatus: Finns i lager

264:-
Inkl moms och porto
 Antal

Författarfoto: Engstream  

Tomas Lindbom, känd Frankrikeexpert, söker orsakerna till krisen i landet och ger i sin spaning en bild av hur de politiska konflikterna kan komma att utvecklas under de närmaste åren.

Läs mer


Stäng

Logga in

Glömt lösenord
Stäng