Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Macron och hans missnöjda folk

  Tomas Lindbom

  Hur ska det gå för Emmanuel Macron i det politiskt mycket intresserade Frankrike.

  Misstron mot den politiska ledningen i Frankrike är starkare än på länge. President Emmanuel Macron har under sina fem år i Elyséepalatset fått sin beskärda del av kritiken. De gula västarna uttryckte sitt missnöje i vägrondeller och på gator och torg i över ett år. Facken har strejkat och de politiska oppositionspartierna från både vänster och höger har häftigt markerat sitt motstånd. Ständigt har parollen ”Avgå Macron!” hörts från de missnöjda och högljutt upprörda.

  Ändå fick den sittande presidenten nytt förtroende på våren 2022. Hur kommer det sig att ett folk som så starkt visat sitt missnöje ändå till slut väljer om samma president för en ny mandatperiod? Visst, oppositionen är högljudd men den är också splittrad. Framtiden ser besvärlig ut för Emmanuel Macron. Han har en svag ställning i det nyvalda parlamentet och de frågor som klyver landet  – migrationen och folks minskade köpkraft – verkar inte få någon tillfredsställande lösning.

  Bandtyp: Inbunden

  ISBN: 978-91-7359-188-1

  Språk: Svenska

  Kategori: Samhällsorienterande ämnen

  Utgivning: september 2022

  Format: 135x210

  Antal sidor: 190

  Lagerstatus: Finns i lager

  274:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Tomas Lindbom

  Författarfoto: Engstream

  Tomas Lindbom, känd Frankrikeexpert, söker orsakerna till krisen i landet och ger i sin spaning en bild av hur de politiska konflikterna kan komma att utvecklas under de närmaste åren.

  Läs mer


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng