Lägga döden till rätta

Hur död administreras i vårt samhälle

Anders Björnsson, Björn Rombach Redaktörer

Döden. Något de flesta av oss duckar för hela livet. Tills det är för sent. Själva döden är en frånvaro av aktivitet som utlöser andra aktiviteter. Denna bok handlar om administrationen kring döendet och de döda.

Det som utgör dödens administration i denna bok är allt det som praktiskt görs kring ett dödsfall. Men också allt som tänks, planeras och görs inför framtida dödsfall och för dem som tidigare dött och kanske begravts. Även det som görs för att hejda eller sinka ett dödsförlopp inkluderas liksom omhändertagandet av knäleder i metall efter kremering.

Om vi nu alla dör senare eller möjligen förr så borde vi ge döendets praktiska och organisatoriska omgivning en tanke utöver de privata önskemål som vi har listat i vita arkivet. Det är det författarna avser med att lägga döden till rätta.

Redaktörer: Anders Björnsson, Björn Rombach

Medförfattare: Johan Alfonsson, Kerstin Bartholdsson, Anders Björnsson, Stefan Bohman, Lars-Åke Engblom, Gunnar D Hansson, Herman Holm, Sven Hort, Susanna Karlsson, Stig Montin, Ylva Norén Bretzer, Anna Nyberg, Monika Olin Wikman, Björn Rombach, Rolf Solli, Karin Svedberg Helgesson, Oskar Svärd, Lotta Vahlne Westerhäll, Cathrin Wasshede, Åsa Wengelin

Bandtyp: Häftad

ISBN: 978-91-7359-185-0

Språk: Svenska

Kategori: Samhällsorienterande ämnen

Utgivning: maj 2022

Format: 150x220

Antal sidor: 264

Lagerstatus: Beställningsvara

249:-
Inkl moms och porto
 Antal

Författarfoto: Bengt Oberger. This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license.  

Anders Björnsson är en svensk publicist, historiker och översättare.

Läs mer


Författarfoto: Santérus Förlag  

Björn Rombach är verksam som professor vid Förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet. Han har över åren bedrivit en rad projekt om ekonomistyrning, kvalitetsförbättring och utvärdering. Han har särskilt intresserat sig för organisering och strukturfrågor med fokus på offentlig sektor. Detta har på senare år kompletterats med en hel del forskning om ledning. Flera studier och publikationer har under senare år också rört frågan vad vårt ämne är och har för gränser. Bland böckerna märks: ”Andra hjälpen. Allt du behöver veta för att skriva en uppsats” (med Carina Abrahamson Löfström) 2020, ”Leadership is the problem” 2019, ”Tjänstemannen i skönlitteraturen” 2017 och ”The Tyranny of Metaphors” 2014.

Läs mer


Stäng

Logga in

Glömt lösenord
Stäng