Kreativitetens människa

Om konsten att ställa sig i hörnet och vikten av att vårda sina fiender

Stefan Svallfors

En bok som utforskar kreativitetens gränstrakter.

Denna bok handlar om att befinna sig i kanten av sociala och intellektuella sammanhang och om de förutsättningar detta ger för kreativitet. Med exempel från sin egen uppväxt och forskargärning visar sociologen Stefan Svallfors hur man både kan födas till marginalitet och lära sig att odla den. Genom sitt sätt att organisera arbetet, genom sina geografiska och sociala resor, genom att vägra låta sig uppslukas av makten eller vännerna kan den intellektuellt verksamma skapa och behålla en position i utkanten. Där man kan se klarare och skapa något genuint nytt. Från skogsarbetarbyn i Norrbotten till New Yorks slumkvarter, i sällskap med forskare, författare och konstnärer, söker texten sin väg genom kreativitetens och marginaltillvarons gränstrakter.

Bandtyp: Inbunden

ISBN: 978-91-7359-093-8

Språk: Svenska

Kategori: Samhällsorienterande ämnen

Etiketter: Essä, essäer

Utgivning: september 2015

Format: 135x215

Antal sidor: 128

Lagerstatus: Finns i lager

149:-
Inkl moms och porto
 Antal

Författarfoto: © Santérus Förlag. Bilden får användas för att illustrera anmälningar av författarens böcker som vi har gett ut  

Stefan Svallfors är professor i sociologi vid Södertörns högskola och forskningsledare vid Institutet för framtidsstudier i Stockholm. Han är medlem av Kungliga vetenskapsakademien.

Läs mer


Att stå lite vid sidan av ger nya perspektiv.

Thomas Lerner, Dagens Nyheter

Stäng

Logga in

Glömt lösenord
Stäng