Internationella relationer och fredsforskning

Centrala begrepp, frågeställningar och idéer (2a upplagan)

Svante Karlsson

Existerar det en objektiv verklighet som är entydig och som kan beskrivas på samma sätt oberoende av betraktaren, eller är observationen av verkligheten alltid relativ och beroende av iakttagaren?

Denna bok behandlar och problematiserar grundläggande och aktuella frågor och begrepp inom ämnena Internationella relationer och fredsforskning med frågan ovan som utgångspunkt. Statens framväxt, krig, fred, säkerhet, terrorism, Resposibility to Protect (R2P) och det rättfärdiga kriget, konfliktanalys, massförstörelsevapen, FN:s roll, den globala militära världsordningen samt icke-våld är områden som behandlas.

Boken är främst avsedd för grundläggande högskole- och universitetsutbildningar i samhällsvetenskapliga ämnen som freds- och konfliktkunskap, globala studier, internationella relationer, statsvetenskap, sociologi och historia. Men den har också intresse för den som vill kunna orientera sig i en allt mer svårbegriplig värld.


I denna andra upplaga har en del avsnitt uppdaterats och i några fall kortats.

Bandtyp: Häftad

ISBN: 978-91-7359-131-7

Språk: Svenska

Kategori: Samhällsorienterande ämnen, Internationella relationer

Etiketter: Politisk teori, Kurslitteratur

Utgivning: augusti 2018

Format: 150x220

Antal sidor: 505

Lagerstatus: Beställningsvara

256:-
Inkl moms och porto
 Antal

Svante Karlsson är docent i freds- och utvecklingsforskning vid Institutionen för globala studier, Göteborgs universitet. Han har tidigare publicerat böcker om USA:s internationella oljepolitik och Latinamerika. Han har varit gästforskare och gästföreläsare vid ett flertal universitet i Europa och USA.

Läs mer


Stäng

Logga in

Glömt lösenord
Stäng