Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Uppdrag chef

  Åtta militära chefers erfarenheter från internationella operationer

  Peter Tillberg, Lotta Victor Tillberg

  En militär chef i utlandstjänst måste kunna agera och ta ansvar för händelseförlopp som man själv inte fullt ut kan kontrollera eller påverka. Samma chef behöver vara beredd på att kunna hantera svårbedömda situationer och verka i motsägelsefulla sammanhang. Ofta i lägen där inga lösningar är givna på förhand och där det gäller att kunna lita på sitt omdöme. I denna bok beskriver åtta svenska militära chefer sina erfarenheter av prövande och moraliskt utmanande situationer. De intervjuade representerar befattningar från bataljonschef till Force Commander. Bokens fotografier är tagna av soldater och officerare under deras missioner i Bosnien, Kosovo, Kongo och Afghanistan. Syftet med boken är att stimulera till samtal och reflektion om militärt yrkeskunnande i internationella insatser.

  Lotta Victor Tillberg har intervjuat Hans Ilis-Alm, Anders Brännström, Ulf Henricsson, Olof Granander, Hans Håkansson, Jan-Gunnar Isberg, Mats Ström och Bo Wranker.

  Uppdrag chef

  : Peter Tillberg, Lotta Victor Tillberg

  Bandtyp: Inbunden

  ISBN: 9789186837068

  Språk:

  Kategori: Försvar och säkerhetspolitik, CSMS

  Utgivning: september 2011

  Format: 207x235

  Antal sidor: 223

  Lagerstatus: Finns i lager

  279:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Peter Tillberg

  Författarfoto: Bild: från KTH

  Peter Tillberg arbetar i Försvarsmakten och på Försvarshögskolan med soldat- och officersutbildning. Peter doktorerar på institutionen för industriell ekonomi och organisation/ITM vid Kungliga Tekniska högskolan. Han är föreståndare vid Centrum för Studier av Militär och Samhälle (CSMS).

  Läs mer


  Lotta Victor Tillberg är filosofie doktor i yrkeskunnande och teknologi (Kungliga Tekniska Högskolan 2007) samt docent i den praktiska kunskapens teori (Södertörns högskola 2015).

  Läs mer


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng