Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Forskningens mörker

  Om svarta känslor och konsten att vara lagom rädd

  Stefan Svallfors

  Med denna bok avslutas en trilogi om forskandets och det intellektuella livets mänskliga villkor. Kunskapens människa: Om kroppen, kollektivet och kunskapspolitiken (2012). Den andra delen heter Kreativitetens människa: Om konsten att ställa sig i hörnet och vikten av att vårda sina fiender och kom 2015.

  Denna tredje del riktar  in sig på de mörkare delarna av forskning, kunskapsproduktion och skrivande. Författaren påstår att det vi oftast tänker på som negativa känslor, som vi bör bearbeta eller undvika, är inte bara ofrånkomliga utan helt nödvändiga inom forskningen och i ett skrivande liv. Utan spårämnen eller till och med rejäla doser av svarta känslor som rädsla, ilska, ångest, leda, självförakt, saknas den mörka bakgrund mot vilken texten ska lysa klart. Men om rädslan, ilskan, ångesten, ledan, självföraktet tar över krossas man. På denna knivsegg av emotioner balanserar forskningen och det intellektuella livet. Vi behöver all hjälp vi kan få om vi ska klara oss.

  Bandtyp: Inbunden

  ISBN: 978-91-7359-124-9

  Språk: Svenska

  Kategori: Samhällsorienterande ämnen

  Etiketter: Essä, essäer, Lärande

  Utgivning: mars 2018

  Format: 135x215

  Antal sidor: 128

  Lagerstatus: Finns i lager

  189:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Stefan Svallfors

  Författarfoto: © Santérus Förlag. Bilden får användas för att illustrera anmälningar av författarens böcker som vi har gett ut

  Stefan Svallfors är professor i sociologi vid Södertörns högskola och forskningsledare vid Institutet för framtidsstudier i Stockholm. Han är medlem av Kungliga vetenskapsakademien.

  Läs mer


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng