Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
    Din kundkorg är tom.

    EU och de globala obalanserna

    Europaperspektiv 2014

    Antonina Bakardjieva Engelbrekt, Lars Oxelheim, Thomas Persson Redaktörer

    Detta är den sjuttonde årgången av Europaperspektiv. Boken är tvärveten­skaplig och innehåller nio kapitel, som analyserar EU:s roll i världspolitiken.

    Krisåren har urholkat Europeiska unionens politiska och ekonomiska resurser. Samtidigt står Europa inför avgörande utmaningar på den världspolitiska arenan, där nya regionala maktcentra är på väg att etablera sig. Klimathot, fattigdom och människohandel är några av de problem som vittnar om allvarliga globala obalanser. I Europaperspektiv 2014 diskuterar tio ledande forskare inom ekonomi, juridik och statsvetenskap vår tids viktigaste globala frågor och EU-samarbetets betydelse för att driva dem framåt. Klarar EU att upprätthålla sin ambitionsnivå i arbetet med klimatåtgärder, frihandel, bistånd och mänskliga rättigheter? Hur utvecklas EU:s strategiskt viktiga relationer till Afrika, Kina och Ryssland? Har Cathrine Ashton och EU:s nya utrikestjänst lyckats ge unionen en starkare röst i världspolitiken, trots de allt djupare politiska skiljelinjer som krisen skapat mellan medlemsländerna?

    EU och de globala obalanserna

    Redaktörer: Antonina Bakardjieva Engelbrekt, Lars Oxelheim, Thomas Persson

    Medförfattare: Lisbeth Aggestam, Arne Bigsten, Sanja Bogojevic, Ole Elgström, Magnus Henrekson, Anna Jonsson Cornell, Ari Kokko, Andreas Moberg, Tino Sanandaji, Anke Schmidt Felzmann

    Bandtyp: Inbunden

    ISBN: 978-91-7359-075-4

    Språk: Svenska

    Kategori: Europaperspektiv

    Etiketter: EU, Europa

    Utgivning: februari 2014

    Format:

    Antal sidor: 305

    Lagerstatus: Finns i lager

    249:-
    Inkl moms och porto
     Antal
    Antonina Bakardjieva Engelbrekt

    Antonina Bakardjieva Engelbrekt är professor i europeisk integrationsrätt vid Stockholms universitet och sedan 2011 ord­förande i Nätverket för europarättsforskning. Hon har tidigare varit ställföreträdande sekreterare för Kommittén för rättsliga frågor och mänsk­liga rättigheter vid Europarådets parlamentariska församling. Hennes forskning är inriktad på processer av europeisering och globalisering och deras inflytande på nationell rätt och institutioner, huvud­sakligen inom områdena marknads-, konsument- och immaterialrätt. Ett flertal av hennes publikationer har behandlat EU:s östutvidgning och dess betydelse för reformprocesser i de nya medlemsstaterna.


    Lars Oxelheim

    Lars Oxelheim är professor i internationellt företagande och finansiering vid Handelshögskolan, universitetet i Agder, Kristiansand, Norge och affilierad med Institutet för Näringslivsforskning (IFN) i Stockholm. Han är professor emeritus vid Lunds universitet och hedersprofessor vid Fudan University, Shanghai, Kina.


    Thomas Persson

    Thomas Persson är docent i statskunskap vid Uppsala universitet. Han är sedan 2009 ordförande i nätverket för Europaforskning i statsvetenskap. Persson forskar om den europeiska integrationens effekter på nationella parlament och regeringar. Han studerar även intressegruppers deltagande i EU:s beslutsprocesser och dess konsekvenser för demokratin.


    Stäng

    Logga in

    Glömt lösenord
    Stäng