Nanorevolutionen

Från nobelpris till din vardag

Susanne Holmlund, Håkan Olin

Allt det du vill och behöver veta om framtidens teknologi. Nobelpriset i fysik 2010 gick till nanoforskare och här får du en möjlighet att läsa om hur nanoforskning utvecklats från starten till de senaste forskningsrönen.

Nano är framtidens teknologi. Nanotekniker är den som bygger nyttiga produkter med de minsta greppbara delar som naturen tillhandahåller, atomer och molekyler, och målet är att behärska dem lika fulländat som naturen själv gör.

Nanotekniken har utsikter att ge oss mirakulösa material, revolutionera datorsamhället och erbjuda värdefulla bidrag till medicinen, miljövården och energiförsörjningen. Boken ger en lättläst översikt över nanoteknikens framväxt, löften och hot, och samtidigt fångar den in många av naturens fenomen på ett praktiskt och lättfattligt sätt. Inte minst presenteras många av de människor som bidragit till att föra världen till tröskeln av den nya teknologiska eran: nanoepoken.

Den från Nobelsammanhang kände professor Anders Bárány har skrivit förord.

Bandtyp: Häftad

ISBN: 978-91-7359-069-3

Språk: Svenska

Kategori: Populär naturvetenskap

Etiketter: Populär naturvetenskap

Utgivning: juli 2013

Format: 135x215

Antal sidor: 256

Lagerstatus: Beställningsvara

292:-
Inkl moms och porto
 Antal

Susanne Holmlund är kulturredaktör vid Sundsvalls Tidning med ett förflutet inom vetenskapsjournalistik.

Författarfoto: © Santérus Förlag (Den högupplösta bilden får användas i samband med recensioner av Nanorevolutionen. All annan användning kräver särskilt tillstånd från förlaget).  

Håkan Olin är professor i materialfysik vid Mittuniversitetet och grundare av företaget Nanofactory Instruments.


Stäng

Logga in

Glömt lösenord
Stäng