Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Knockad av stjärnhimlen

  Från Tycho Brahes blick till Voyagers resa

  Lennart Hultqvist

  Det är svindlande känsla att en stjärnklar natt stå och titta upp mot himlen och se alla ljusprickar. Var tar det slut? Finns det liv därute?

  Det frågade sig kanske även den danske 1500-talsastronomen Tycho Brahe när han natt efter natt blickade mot den till synes oföränderliga stjärnhimlen. Men en natt år 1572 såg han något besynnerligt: en ny stjärna hade plötsligt dykt upp på himlavalvet. Tycho Brahe ägnade återstoden av sitt liv åt astronomin, men han fick förlita sig på sin goda syn och några siktinstrument – det var först på 1600-talet som den italienske vetenskapsmannen Galileo Galilei  konstruerade en kikare och med hjälp av denna fick tidigare osynliga världar att träda fram. Det har krävts århundraden av djärva nytänkare och tekniska innovationer för att föra kunskapen om universum framåt. Lennart Hultqvist berättar om Brahe, Galileo och Kepler med flera; om kikaren, teleskopet och de avancerade rymdfarkoster som nu är på väg att lämna solsystemet för att färdas ut bland stjärnorna.Rymden intresserar både forskare och författare, och i sin bok framhåller Lennart Hultqvist några poeter som  kan sätta ord på våra tankar om var vi passar in i ett skrämmande, svårbegripligt och till stora delar outforskat universum.

   

  Bandtyp: Inbunden

  ISBN: 978-91-7359-129-4

  Språk: Svenska

  Kategori: Populär naturvetenskap

  Etiketter: Populär naturvetenskap

  Utgivning: september 2018

  Format: 135x210

  Antal sidor: 190

  Lagerstatus: Finns i lager

  199:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Lennart Hultqvist

  Författarfoto: Privat foto

  Lennart Hultqvist är doktor i astronomi och har tidigare varit verksam vid Stockholms universitet, tidskriften Forskning & Framsteg och Nationalencyklopedin. Han har tidigare, med Marie Hultqvist, givit ut boken "Sophie Brahe: vetenskapen, kärleken, stjärnbrodern".


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng