Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Politiskt entreprenörskap

  Den offentliga sektorns sätt att skapa bättre förutsättningar för entreprenörskap lokalt, regionalt och nationellt

  Charlotte Silander, Daniel Silander Redaktörer

  Hur kan det offentliga hjälpa det privata för att åstadkomma tillväxt?

  En politisk entreprenör är en aktör inom den offentliga sektorn, t.ex. en politiker, tjänsteman, byråkrat eller institution, som tänker nytt och tar initiativ till förändringar av den offentlig sektorns verksamhet för att skapa bättre förutsättningar för entreprenörer inom den privata sektorn. Tillväxt, sysselsättning och välfärd blir till genom samarbete mellan olika typer av entreprenörer. Den ekonomiska forskningen betonar att entreprenörer inom affärssektorn kräver institutionella förutsättningar för att skapa och bibehålla en god entreprenöriell miljö. I denna bok granskas också hur politiska entreprenörer kan tänkas bidra till mångfald, dvs fler företagare som är kvinnor, invandrare och unga utbildade.

   

  Medverkande författare: Martin Andersson, Staffan Andersson, Caroline Berggren, Tobias Bromander, Charlie Karlsson, Martin Nilsson, Per Strömblad, Eleonore Huang Vogel

  Politiskt entreprenörskap

  Redaktörer: Charlotte Silander, Daniel Silander

  Bandtyp: Häftad

  ISBN: 978-91-7359-098-3

  Språk: Svenska

  Kategori: Svensk politik

  Etiketter: Kurslitteratur, Statsvetenskap

  Utgivning: juni 2015

  Format: 142x215

  Antal sidor: 160

  Lagerstatus: Beställningsvara

  199:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Charlotte Silander

  Författarfoto: Linnéuniversitetet

  Charlotte Silander är fil. dr i statsvetenskap och forskare vid Universitetspedagogiska enheten, Linnéuniversitetet. Hon forskar kring högre utbildning med särskilt intresse för forskningspolitik och jämställdhet i högre utbildning.

  Läs mer


  Daniel Silander

  Daniel Silander är docent i statsvetenskap vid Linnéuniversitetet där han ansvarar för Europaprogrammet vid Institutionen för samhällsvetenskaper. I sin forskning har han främst intresserat sig för frågor om demokratisering och internationell politik. Den pågående forskningen består av projekt om mänsklig säkerhet och humanitära interventioner samt om politiska regimer och regimheterogenitet.

  Läs mer


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng