En essäsamling som kretsar kring oron om vi idag står inför en situation, där den kulturella sektorn kommer allt närmare den naturvetenskapligt dominerade hälsoforskningen?
Begreppen ”kultur” och ”hälsa” är mångtydiga och vaga och därför undflyende. Det tycks de nio essäförfattarna vara ense om i denna bok. Författarna är personer som i sin vetenskapliga, konstnärliga eller i övrigt professionella verksamhet på ett mycket påtagligt sätt kommit att arbeta med begreppen kultur och hälsa i olika avseenden och sammanhang. Deras utgångspunkter är olika och deras perspektiv skiftar, men därigenom bidrar de med bred fördjupning och precisering av samspelet mellan kultur och hälsa på ett mycket spännande sätt. Boken är ett försök att respektfullt närma de två sedan länge separerade kulturerna till varandra. Den utgör en förhoppning att detta närmande kan vara en av nycklarna till att skapa nya förutsättningar för ökad mänsklig hälsa och ökat välbefinnande.Med inledning av före detta kulturminister Bengt Göransson.
Redaktörer: Gunnar Bjursell, Lotta Vahlne Westerhäll
Medförfattare: Christina Doctare, Erland Hjelmquist, Karin Johannisson, Even Ruud, Ola Sigurdson, Töres Theorell, Gunilla von Bahr, Sven-Olov Wallenstein, Peter Währborg
Bandtyp:
ISBN: 978-91-7359-118-8
Språk: Svenska
Kategori: Övrig facklitteratur
Etiketter: Arbetsliv, Essä, essäer, Lärande
Utgivning: september 2017
Format: 150x220
Antal sidor: 222
Lagerstatus: Beställningsvara