Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Massans vishet

  Massans vishet

  James Surowiecki

  Hur det kommer sig att flera stycken är smartare än några få och hur kollektiv klokskap formar affärsverksamheter ekonomier, samhällen och nationer.

  Är de många klokare tillsammans än några få experter? New Yorker-krönikören James Surowiecki studerar denna tes i sin internationellt mycket omtalade bok som i original heter The Wisdom of Crowds.I denna fascinerande bok utforskar Surowiecki en bedrägligt enkel idé: stora grupper av människor av smartare än några få experter och det spelar ingen roll hur ­kunniga experterna är, gruppen är i alla fall bättre ­problemlösare, mer innovativ, bättre på att välja klokt och till och med bättre på att förutsäga framtiden. Lärt och på en fin prosa spänner författaren över så skilda områden som populärkultur, psykologi, myrors biologi, beteende-ekonomi, artificiell intelligens och militärhistoria för att visa hur denna enkla idé ger oss en viktig ­tanke­ställare om hur vi lever våra liv, väljer våra ledare, driver våra företag och tänker om världen i stort.

  Bandtyp: Inbunden

  ISBN: 978-91-89449-87-9

  Språk: Svenska

  Originalspråk: Engelska

  Kategori: Ledarskap

  Etiketter: Organisation, Lärande

  Utgivning: september 2007

  Format:

  Antal sidor:

  Lagerstatus: Finns i lager

  129:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  James Surowiecki

  Författarfoto: Mark Schierbecker

  James Surowiecki, (f. 1967) är en amerikansk journalist. Han var tidigare medarbetate på The New Yorker, där han regelbundet skrev krönikor om affärslivet, "The Financial Page"


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng