Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Ledtråd i förvandling

  Om att skapa en reflekterande praxis

  Maria Hammarén

  Beskriver en metod för erfarenhetsöverföring. I fokus står utvecklingen av omdömet, att skapa nya medvetna lärovägar för den erfarenhetsgrundade kunskapen.

  Författaren berättar hur iscensättningen av en serie dialogseminarier med läsande och skrivande som grund skapar en ny företagskultur för lärande. Här presenteras de yttre ramarna för ett djärvt företagsexperiment som satte djupa spår i det högteknologiska företaget Combitech Software, ett pilotföretag för metoden. Här utvecklas också dialogseminariemetoden, som är en frukt av ett mer än tjugoårigt samarbete mellan Avdelningen för yrkeskunnande och teknologi på KTH i Stockholm och Dramaten. Dialogseminariemetoden är ett arbetssätt för att kvalificera samtal kring yrkeskunnandets icke formaliserbara dimensioner. Under 2000-talet har arbetssättet fått spridning till nya företag och organisationer.

  Bandtyp: Häftad

  ISBN: 978-91-7359-024-2

  Språk: Svenska

  Kategori: Dialoger Förlag & Metod

  Etiketter: Essä, essäer, Lärande

  Utgivning: oktober 2008

  Format: 150x220

  Antal sidor: 183

  Lagerstatus: Beställningsvara

  185:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Maria Hammarén

  Maria Hammarén är docent i Yrkeskunnande och teknologi. Tidigare verksam vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) i Stockholm. Hon har ett förflutet som skrivande journalist, översättare och författare och är en av initiativtagarna till dialogseminariemetoden, som utvecklades i avhandlingen ”Ledtråd i förvandling – om att skapa en reflekterande praxis”. Hon har lång erfarenhet av uppdrag som föreläsare och utbildare inom näringsliv och samhälle och är starkt kritisk till hur tankens prövande verktyg – skrivandet – hanteras inom det svenska utbildningssystemet.


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng