Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Kunskapens scen

  Dialoger 79-80, 2006

  Erland Josephson

  Förord av: Göran Backlund

  Artiklar, essäer, korta texter och nedtecknade intryck och aforismer av en av våra mest folkkära skådespelare, som ju också visat sig vara en fin författare.

  ”Erland Josephson? Ja, han skriver onödigt bra”, har någon yttrat. Vår kände skådespelares texter ger oväntade perspektiv, väcker tankar och inspirerar."Texterna uppvisar en människas kärleksförklaring till teatern, teaterns människor, till livet och den överallt refererade verkligheten. Den så kallade verkligheten blir intressant då konsten kommer med i sammanhanget - vad är konst och vad är verklighet? Den senare används vanligen som tillhygge att klappa någon akademiker över skallen med, men så gör inte Erland. Även när hans penna är vass, och den kan vara mycket vass, så anar man författarens vänlighet och värme. Aldrig elakt. Kärleksfulla människoporträtt. Erlands ständiga skrivande är tankar om livet, yrkets ambitioner och dilemman, samhället, relationerna ömsom djupa och ömsom avsiktligt svepande. Utan ambitionen eller förmågan att förklara allt. Det är en gestaltning av skrivandet som reflektion - ett skrivande som ständigt måste fortgå." Ur Göran Backlunds introduktion.

  Bandtyp: Häftad

  ISBN: 978-91-97627-29-0

  Språk: Svenska

  Kategori: Dialoger Förlag & Metod

  Etiketter: Essä, essäer, Lärande

  Utgivning: januari 2006

  Format: 130x210

  Antal sidor: 148

  Lagerstatus: Beställningsvara

  158:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Erland Josephson

  Författarfoto: The Telegraph

  Erland Josephson (1923–2012) var en svensk skådespelare, regissör och författare samt chef för Dramaten 1966–1975. Han var verksam vid Helsingborgs stadsteater 1945–49, Göteborgs Stadsteater 1949–56 och Dramaten från 1956. Han var ofta verksam tillsammans med gode vännen Ingmar Bergman. Josephson har även medverkat i en rad utländska produktioner. Han var även författare och skrev såväl romaner som lyrik och dramatik.


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng