Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Kunnskap om kroppen mellom grep og begrep

  Kari Steinsvik

  I denna bok, (som är skriven och utgiven på norska) reflekterar författaren över grundläggande tankar och idéer om kropp, liv och kunskap i praktisk-klinisk fysioterapi.

  Bakgrunden är erfarenheten att idégrunden sätts på prov i samma takt som författarens egen förtrolighet med det praktiska utövandet ökar. Författarens reflektioner baseras på tjugo års kliniska erfarenhet.
  Författaren utgår från att professionens grundläggande antaganden om kropp, liv och hälsa är inneboende i handlingar och att liknande handlingar utspelar sig i de särskilda handlingsrum som vi kallas praxis. Genom utbildning och utövning i en praxisgemenskap lär vi oss på vilket sätt vissa handlingar avslöjar sig som goda kunskaper och andra som mindre goda eller mindre giltiga. Medan vi utövar konkreta grepp och handlingar i behandlingsrummet behöver vi sällan uttyda för oss själva eller för omgivningen vilken sorts vetenskapsfilosofi eller teoretiska idéer, antaganden och perspektiv på kropp, liv och hälsa som dessa konkreta handlingar bygger på. Denna grund är ofta osynligt för oss i ljuset av det praktiska utövandet.

  Bandtyp: Häftad

  ISBN: 978-91-74151-27-5

  Språk:

  Kategori: Dialoger Förlag & Metod

  Utgivning: januari 2009

  Format: 142x215

  Antal sidor: 217

  Lagerstatus: Beställningsvara

  269:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Kari Steinsvik

  Kari Steinsvik är fysioterapeut och Universitetslektor, Fakultet for lærerutd., kunst og kultur, Högskolan i Bodø, Norge.

  Läs mer


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng