Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Kristina Gyllenstierna

  Kvinnan som stod upp mot Kristian Tyrann

  Marie-Louise Flemberg

  För inte så länge sedan var Kristina Gyllenstierna ett namn laddat med symbolvärden såsom försvar av fäderneslandet, tapperhet och stolthet. Under det sena 1800-talet och tidiga 1900-talet, när nationella stämningar präglade mycket av kulturlivet och politiken i Sverige, hölls hon upp som exempel för barn och ungdomar, för kvinnor i allmänhet men också som symbol för värnandet av det egna landet, helt enkelt för fosterlandskärlek.

  Idag är hon bortglömd av de flesta, möjligen skymtar hon som ett namn man hört men glömt vem det tillhörde. Det är dags att plocka fram henne igen ur historiens dimmor och berätta om hennes liv. Hon levde under det stormiga och konfliktfyllda 1500-talet och runt henne rörde sig personer som Sten Sture den yngre, som var hennes make, Gustav Vasa som var hennes systerson, Kristian ”Tyrann”, Gustaf Trolle och många andra vars namn ännu är kända för de flesta. Det här är berättelsen om en kvinna som från tidig ungdom hamnade i maktens centrum när hon som riksföreståndarens änka tog befälet över det belägrade Stockholms slott år 1520.

   

  Detta är den andra upplagan av boken.

  Bandtyp: Häftad

  ISBN: 978-91-7359-149-2

  Språk: Svenska

  Originalspråk: Svenska

  Kategori: Medeltiden

  Etiketter: Medeltiden

  Utgivning: januari 2020

  Format: 135x215

  Antal sidor: 248

  Lagerstatus: Beställningsvara

  194:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Marie-Louise Flemberg

  Författarfoto: Torbjörn Santérus

  Marie-Louise Flemberg är i grunden konsthistoriker men blev fascinerad av Filippa och har forskat om henne i många år. Författarens arbete är imponerande.


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng