Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Kreativitetens människa

  Om konsten att ställa sig i hörnet och vikten av att vårda sina fiender

  Stefan Svallfors

  En bok som utforskar kreativitetens gränstrakter.

  Denna bok handlar om att befinna sig i kanten av sociala och intellektuella sammanhang och om de förutsättningar detta ger för kreativitet. Med exempel från sin egen uppväxt och forskargärning visar sociologen Stefan Svallfors hur man både kan födas till marginalitet och lära sig att odla den. Genom sitt sätt att organisera arbetet, genom sina geografiska och sociala resor, genom att vägra låta sig uppslukas av makten eller vännerna kan den intellektuellt verksamma skapa och behålla en position i utkanten. Där man kan se klarare och skapa något genuint nytt. Från skogsarbetarbyn i Norrbotten till New Yorks slumkvarter, i sällskap med forskare, författare och konstnärer, söker texten sin väg genom kreativitetens och marginaltillvarons gränstrakter.

  Bandtyp: Inbunden

  ISBN: 978-91-7359-093-8

  Språk: Svenska

  Kategori: Samhällsorienterande ämnen

  Etiketter: Essä, essäer

  Utgivning: september 2015

  Format: 135x215

  Antal sidor: 128

  Lagerstatus: Finns i lager

  189:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Stefan Svallfors

  Författarfoto: © Santérus Förlag. Bilden får användas för att illustrera anmälningar av författarens böcker som vi har gett ut

  Stefan Svallfors är professor i sociologi vid Södertörns högskola och forskningsledare vid Institutet för framtidsstudier i Stockholm. Han är medlem av Kungliga vetenskapsakademien.

  Läs mer


  Att stå lite vid sidan av ger nya perspektiv.citationstecken

  Thomas Lerner, Dagens Nyheter

  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng