Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Historien om Euron

  Från Monnet till Maastricht

  Lars Lundberg

  En tillgänglig bok om vad som händer i eurons Europa med hjälp av valutasamarbetets historia.

  Denna bok skildrar euro-projektets historia med fokus på Maastrichtfördraget, som med rätta kan betecknas som det mest omfattande och genomgripande internationella ekonomiskafördrag som någonsin har slutits.

  Författaren presenterar på ett seriöst men ändå lättillgängligt sätt valutasamarbetet. Euron och dess historia påverkar vår vardag på ett genomgripande sätt vare sig vi vill det eller inte. Läsaren av denna bok får de insikter och kunskaper som behövs för att kunna ta ställning och delta i debatten.

  Bandtyp: Inbunden

  ISBN: 978-91-7359-061-7

  Språk: Svenska

  Kategori: Samhällsorienterande ämnen

  Etiketter: EU, Europa

  Utgivning: februari 2013

  Format: 135x215

  Antal sidor: 256

  Lagerstatus: Finns i lager

  119:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Lars Lundberg

  Författarfoto: Santérus Förlag

  Lars Lundberg är departementsråd vid finansdepartementet. Grundmaterialet till denna bok är dels ur den rikhaltiga tyska, franska och engelska litteraturen om euron, dels hans egna erfarenheter från många års arbete, både i Stockholm och Bryssel.


  Han ger en elegant sammanfattning av både de tekniska och de politiska diskussionerna. Det blir en lågmäld, komprimerad grundkurs i europeisk politik och ekonomi som har hög aktualitet, fjärran från bessernissarnas populistiska agitation.citationstecken

  Rolf Gustavsson, SvD

  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng