Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Ting i rörelse

  Om designsprocessen

  Karin Havemose

  Genom att samtala med tre yrkesverksamma designers lyfter författaren på locket till den kreativa praktikens värld där insikten om den kunskap som ligger infälld i tingen väcks.

  I denna bok sätts designerns praktik i fokus. Arbetet med industridesignstudenter och mötet med tre yrkesverksamma designers, Anna Kraitz, Dan Ihreborn och Mats Theselius, är bokens främsta kunskapskälla. Dessa designers har var och en sin egen unika ingång till arbetet, sitt eget uttryck och arbetssätt. Samtidigt kan de ses som representanter för en yrkestradition och ett yrkeskunnande. De framträder var och en i ett eget kapitel där deras berättelser och erfarenheter ljussätts av olika kunskapsfilosofiska perspektiv. Författaren vill uppmärksamma den kunskapsbildning som sker i det nyskapande arbetet. Det är en rörelse och en kunskap som är infälld i alla de ting vi skapar och ger form. Den kunskapen är unik och svårfångad – vi tar den oftast för given och reflekterar sällan kring den.

  Boken vänder sig till studenter, lärare och praktiker inom design, formgivning och andra skapande och konstnärliga yrken.

  Boken trycks på beställning. Leveranstid 5–7 arbetsdagar.

  Bandtyp: Häftad

  ISBN: 978-91-7359-059-4

  Språk: Svenska

  Kategori: Övrig facklitteratur

  Utgivning: oktober 2012

  Format: 150x215

  Antal sidor: 118

  Lagerstatus: Beställningsvara

  219:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Karin Havemose

  Karin Havemose är fil. dr inom yrkeskunnande och teknologi. Hon är verksam som lärare och forskare vid Tekniska Högskolan i Jönköping och intresserar sig för människors nyskapande och gränsöverskridande arbete. Hennes doktorsavhandling Konsten att uppfinna hjulet två gånger – om uppfinnandets teknik och estetik (2006) finns att beställa från www.dialoger.se

  Läs mer


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng