Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Filippa

  Engelsk prinsessa – nordisk unionsdrottning

  Marie-Louise Flemberg

  Ny upplaga av en efterfrågad och omtyckt bok om en stark, dynamisk kvinna som lyckades med sin gärning där många män misslyckats.

  Drottning Filippa var gift med Erik av Pommern som var kung över de nordiska länderna. Då han var frånvarande under långa perioden var det hon som i stor utsträckning regerade. Hon är alltså en av de ytterligt få kvinnor som regerat i Sverige. Filippa föddes som engelsk prinsessa men gifte sig som ung med Erik, en allians med det stora riket i norr som den engelske kungen eftersträvade. I motsats till sin make blev Filippa mycket populär och omtyckt. Detta då hon uppfattades som klok och rättvis och för att hon ledde försvaret av riket då det angreps. I Sverige hade hon en stor betydelse och unionen hade förmodligen splittrats mycket tidigare om det inte varit för det förtroende rikets ledande stormän hade för henne. Filippa fick inga barn utan dog ung och begravdes i Vadstena klosterkyrka. Ett kloster som hon aktivt stödde.

  Bandtyp: Häftad

  ISBN: 978-91-7359-190-4

  Språk: Svenska

  Kategori: Medeltiden

  Etiketter: Norden, Biografi

  Utgivning: november 2022

  Format: 135x215

  Antal sidor: 444

  Lagerstatus: Beställningsvara

  329:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Marie-Louise Flemberg

  Författarfoto: Torbjörn Santérus

  Marie-Louise Flemberg är i grunden konsthistoriker men blev fascinerad av Filippa och genom det stora arbete hon lade ned på boken så har hon sedan dess forskat vidare om medeltida kvinnor.


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng