Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Opera

  Död, dårar och doktorer

  Eddie Persson

  I pocketformat hoppas vi att denna omtyckta bok ska finna nya läsare, läsare som ännu inte upptäckt hur roligt man kan ha när man följer Eddie Perssons kunniga stig genom kultur- och medicinhistorien.

  En läkare går rond på operans tiljor bland sjuka, lidande och döende rollgestalter och kompositörer under 400 år. Författaren berättar med glöd om allt från Senecas medicinskt kunniga självmord till den varböld som ändade Alban Bergs liv.

  Med en fascinerande blandning av kulturhistoria, musikhistoria och medicinhistoria skildrar författaren operakonstens bilder av döden, vansinnet, sjukdomarna och doktorerna. Berättelserna är ofta dråpliga, alltid dramatiska, inte sällan drastiska och ibland inte så lite morbida.

  Boken är skriven såväl för den allmänt nyfikne musikälskaren och operavännen som för den medicinskt orienterade läsaren, som kommer att finna många överraskande medicinska fenomen av både kända och okända slag.

  Bandtyp: Pocket

  ISBN: 978-91-7359-082-2

  Språk: Svenska

  Kategori: Kulturhistoria

  Etiketter: Vetenskapshistoria, Kulturhistoria, Klassisk musik

  Utgivning: oktober 2014

  Format: 110x178

  Antal sidor: 413

  Lagerstatus: Finns i lager

  69:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Eddie Persson

  Eddie Persson är medicine doktor och specialist i anestesiologi och intensivvård och har sedan tonåren ett brinnande intresse för operakulturen. Han har sammanfört de båda intresseområdena opera och medicin till en serie föredrag och har till dags dato hållit 100 stycken med olika kulturhistoriska och medicinhistoriska teman, alltid med operamusiken som utgångspunkt.Han har också skrivit ett stort antal uppmärksammade artiklar om sammankopplingen av musik och medicin, bland annat en serie om musikaliska läkare i historien. År 2002 utkom första upplagan av Opera – död, dårar och ­doktorer på Santérus förlag där han presenterar en grundlig genomgång av medicinska fenomen på operascenen och beskriver dem ur såväl medicinhistoriska som musikhistoriska och dramaturgiska perspektiv. Boken blev mycket uppmärksammad, bland annat med en helsidesrecension i Svenska Dagbladet. Han har även medverkat i flera radioprogram med operaanknytning samt blivit presenterad i SVT:s Kulturnyheterna.


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng