Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Den stora flykten

  Välfärd, välstånd och ojämlikhetens ursprung

  Angus Deaton

  Världen har blivit bättre. Människor är friskare, rikare och lever längre. Men flykten från armodet har också skapat ett gap av ojämlikhet mellan människor och nationer.

  I denna bok berättar Sir Angus Deaton historien om hur vissa delar av världen fick uppleva hållbara framsteg, men hur dessa också skapade klyftor och öppnade dörren till vår tids oproportionerligt ojämlika värld.

  Deaton berättar på djupet om de historiska, och alltjämt existerande, mönstren bakom hälsa och rikedom i världens länder och pekar på vad som behöver göras för att hjälpa dem som har lämnas efter. Han beskriver omfattande innovationer och smärtsamma bakslag: framgångarna med antibiotika, skadedjursbekämpning, vaccinationer och rent vatten å ena sidan och katastrofala svältkatastrofer och HIV/aids-epidemin å den andra. Han undersöker USA, en nation som har blomstrat, men som idag upplever långsammare tillväxt och ökande ojämlikheter. Han beskriver också hur ekonomisk tillväxt i Indien och Kina har förbättrat livet för fler än en miljard människor. Sir Deaton hävdar att internationellt bistånd har varit ineffektivt och till och med skadligt. Han föreslår alternativa tillvägagångssätt, bland annat att sporra läkemedelsföretag till reformer och ta bort handelshinder, som kommer att göra det möjligt för utvecklingsvärlden att skapa sin egen stora flykt. Genom att visa hur förändringar i hälsa och levnadsstandard har förvandlat våra liv är denna bok en kraftfull vägledning för att rikta uppmärksamheten mot välbefinnandet i alla länder.

  Bandtyp: Inbunden

  ISBN: 978-91-7359-121-8

  Språk: Svenska

  Originalspråk: Engelska

  Originaltitel: The Great Escape

  Kategori: Ekonomiska ämnen

  Utgivning: mars 2019

  Format: 151x226

  Antal sidor: 293

  Lagerstatus: Finns i lager

  269:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Angus Deaton

  Författarfoto: © Nobel Media AB. Photo: A. Mahmoud. Med tillstånd.

  Sir Angus Deaton är en av världens främsta experter på ekonomisk utveckling och fattigdom. Han mottog år 2015 Riksbankens pris i ekonomiska vetenskaper till Alfred Nobels minne, är Dwight D. Eisenhower professor em. i ekonomi och internationella frågor vid Woodrow Wilson-skolan för offentliga och internationella frågor och vid den ekonomiska institutionen på Princeton University. Hans många böcker inkluderar analysen av hushållsundersökningar och ekonomi och konsumentbeteende. Han är tidigare ordförande för American Economic Association.

  Läs mer


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng