Intuition

Några ord om diktning och vetenskap

Hans Larsson

I denna bok framträdde filosofen Hans Larsson (1862–1944) i den aktuella kulturdebatten. Många yrkesgrupper har i hans tankar funnit inspiration till att reflektera över sin praktiska kunskap.

Denna bok är en faksimilutgåva, första upplagan utkom 1892. Författaren var professor i teoretisk filosofi i Lund och ledamot av Svenska akademin. Med debutboken Intuition framträdde han i den aktuella kulturdebatten.

I förordet skriver Ingela Josefson: ”Han är både diktare och tänkare, förtrogen med sin tids naturvetenskap och humanism lika mycket som med vanlig människors liv på skånska slätten eller på en småländsk folkhögskola ... Skriften Intuition har upplevt en pånyttfödelse. Många olika yrkesgrupper har i hans tankar funnit inspiration när de reflekterar över sin praktiska kunskap.”

Bandtyp: Häftad

ISBN: 978-91-973169-1-0

Språk: Svenska

Kategori: Dialoger Förlag & Metod

Etiketter: Essä, essäer, Lärande

Utgivning: november 1997

Format:

Antal sidor: 88

Lagerstatus: Beställningsvara

165:-
Inkl moms och porto
 Antal

Hans Larsson, föddes 18 februari 1862 i Östra Klagstorp på Söderslätt i Malmöhus län. Han var professor i filosofi vid Lunds universitet, essäist och skönlitterär författare och ledamot av Svenska Akademien 1925–1944 på stol nr 15. Han gick bort den 16 februari 1944 i Lund och ligger begravd på Norra kyrkogården i Lund.


Stäng

Logga in

Glömt lösenord
Stäng