Alexander den Store

Till världens ände

Paul Cartledge

Den främste kännaren om den främste erövraren.

Alexander den Store. Ett namn som alla känner till. Den störste fältherre som historien har skådat. Trots att han dog strax innan han skulle fylla 33 hade han hunnit bli en mytologisk person som för all framtid skulle leva i minnet i såväl väst som öst. På några få år erövrade han nästan hela den värld som var känd på hans tid och krossade det persiska imperiet.

Vem var han? Det har genom århundradena uppstått många berättelser och legender. På sitt stimulerande sätt berättar Paul Cartledge Alexanders historia. Vad som är fakta och vad som är myt.

Cartledge är en av världens främsta kännare av antiken och som läsare kan man tacksamt ta till sig av hans stora kunnande. Vare sig man kan mycket eller litet om Alexander är detta en bok man har stor glädje av. Är man det minsta intresserad av en av historiens mest fängslande personer är denna bok ett måste.

Bandtyp: Inbunden

ISBN: 978-91-7359-073-0

Språk: Svenska

Originalspråk: Engelska

Originaltitel: Alexander the Great: The Hunt for a New Past

Kategori: Antiken

Etiketter: Antiken

Utgivning: maj 2014

Format: 135x215

Antal sidor: 411

Lagerstatus: Finns i lager

149:-
Inkl moms och porto
 Antal

Paul Cartledge är professor i grekisk historia vid universitetet i Cambridge där han har undervisat sedan 1979, och s.k. Fellow of Clare College. Han är en av världen främsta kännare av det antika Sparta och hedersmedborgare i den moderna Sparta.

Läs mer


Boken [...] är så välskriven och så bra översatt att den är en fin introduktion för lekmannen inte bara till Alexander utan till hela den hellenistiska kulturen.

Lars Rydbeck, Sydsvenskan

... [Cartledge] har kommit ut med en bok tidigare på svenska, [...] om Sparta, som också är mycket bra ...

Horace Engdahl, TV4 Nyhetsmorgon

Stäng

Logga in

Glömt lösenord
Stäng