Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Sökandet efter Sand Creek

  Och andra essäer om relationerna mellan indianer och vita i amerikansk historia

  Peter Skogsberg

  The Sand Creek Massacre National Historic Site i sydöstra Colorado öppnades den 28 april 2007. Det var en unik tilldragelse såtillvida att platsen hade tillägnats en historisk händelse där amerikanska medborgare varken var hjältar eller offer, utan förövare. Platsen blev också den första inom Nationalparksystemet att benämna en samman­drabbning mellan federala trupper och indianer som massaker, istället för strid eller slag.

  Massakern vid Sand Creek som inträffade den 29 november 1864 är en skamfläck i den amerikanska historien. Den har skildrats i många spelfilmer genom åren t.ex. Soldier Blue från 1970 och senast 2003 i The Last Samurai.

  Historien om Sand Creek avslutar denna samling som också rymmer essäer om slaget vid Little Bighorn, utrotningen av comancherna, indiansk spelverksamhet i USA, fångenskapsberättelser, amerikansk indianpolitik i ett historiskt perspektiv, Black Hills och Laramiefördraget och om året 1876 – ett anmärkningsvärt år i USA:s historia.

  Bandtyp: Inbunden

  ISBN: 978-91-7359-122-5

  Språk: Svenska

  Kategori: Amerikana

  Etiketter: USA

  Utgivning: april 2018

  Format: 135x175

  Antal sidor: 247

  Lagerstatus: Finns i lager

  219:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Peter  Skogsberg

  Författarfoto: Philip Skogsberg

  Peter Skogsberg studerade historia och statsvetenskap på Stockholms universitet och han tog varje tillfälle att ägna uppsatsuppgifterna åt sitt specialintresse som han ägnat mycket tid alltsedan han som barn fascinerades av matinéfilmer som "De dog med stövlarna på" och TV-serien "High Chaparral". Intresset djupnade och han läste allt han kom över. Skrivandet har alltid varit mer än en hobby men har förblivit en fritidssyssla. Denna bok är hans debut.


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng