Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Frihetens förlovade imperium

  Ideologi och utrikespolitik i det amerikanska systemet

  Svante Karlsson

  En bok om USA:s utrikespolitiska historia och om varför den är så komplex.

  I svenska debatter om amerikansk utrikespolitik går det ofta att urskilja två motstående synpunkter.

  Den ena poängterar att den utrikespolitiska värdegrunden liknar vår och företrädarna viftar bort samarbete med diktatorer, krigsbrott etc, som avvikelser från det normala, och avfärdar kritiska röster som okunnig antiamerikanism. Den andra sidan ser USA:s politik som typiskt imperialistisk och hycklande, vilket gör att dessa företrädare fördömer USA:s agerande. Båda är förstås ytterst förenklade ståndpunkter som inte hjälper till att förstå USA och dess utrikespolitik.

  Boken syftar till att ge läsaren bättre grepp om USA:s utrikespolitiska komplexitet genom att kombinera vad som kallas informell och formell politik och därigenom ge nya perspektiv. Ett annat syfte är att följa med från landets födelse 1776 till Bushadministrationens avgång 2009 och undersöka om det är skillnad på vad man säger och vad man gör och om det är så, om de är undantag eller kan man se ett mönster över tid? I boken undersöks också hur ideologi och utrikespolitik har gått hand i hand och skapat det i dag globala amerikanska systemet.

  Bandtyp: Häftad

  ISBN: 978-91-7359-085-3

  Språk: Svenska

  Kategori: Amerikana

  Etiketter: USA, Utrikespolitik

  Utgivning: september 2014

  Format: 151x226

  Antal sidor: 744

  Lagerstatus: Finns i lager

  289:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Svante Karlsson

  Svante Karlsson är docent i freds- och utvecklingsforskning vid Institutionen för globala studier, Göteborgs universitet. Han har tidigare publicerat böcker om USA:s internationella oljepolitik och Latinamerika. Han har varit gästforskare och gästföreläsare vid ett flertal universitet i Europa och USA.

  Läs mer


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng