Wittgensteins Wien

Wittgensteins Wien

Allan Janik, Stephen Toulmin

En bok om en av de största tänkarna och den tid och miljö han växte upp i som är en av alla tiders intellektuellt mest fruktsamma.

Wien i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet var ett myller. Ett myller av tankar och idéer som bröts mot varandra. Allt fler gjorde uppror mot det gamla kejsardömets alltmer förljugna moral. Det var en kreativ och dynamisk tid där många av de tankegångar föddes som sedan, på gott och ont, kom att forma Europa under det kommande århundradet.

En av de stora tänkarna som växte upp under denna tid var Ludwig Wittgenstein. I detta mycket prisade verk passerar många kända personer revy och författarna berättar på ett medryckande sätt om Wien vid denna tid. De visar att man inte kan förstå Wittgensteins verk och tankar utan att ställa dem i relation till vad som skedde i Wien.

Boken vänder sig lika mycket till dem som vill förstå Wittgenstein som till dem som vill förstå och veta mer om Europas kultur- och idéhistoria.

”Wittgensteins Wien” är en oundgänglig bok för kunskapen om dagens och gårdagens Europa och för dem som vill tränga in i Wittgensteins tankevärld.

Bandtyp: Häftad

ISBN: 978-91-7359-071-6

Språk: Svenska

Originalspråk: Engelska

Originaltitel: Wittgenstein's Vienna

Kategori: Filosofi, idéhistoria, teori

Utgivning: mars 2014

Format:

Antal sidor: 320

Lagerstatus: Finns i lager

316:-
Inkl moms och porto
 Antal

Allan Janik was born 1941 and is currently Research Fellow at the University of Innsbruck's Brenner Archives Research Institute. He is also Adjunct Professor for the Philosophy of Culture at the University of Vienna and at the Skill and technology Ph. D. program at Stockholm's Royal Institute of Technology. He is a leading authority on the work of Ludwig Wittgenstein.

Författarfoto: Peter Gullers  

Stephen Toulmin (1922–2009) var en brittisk filosof verksam i Storbritannien och USA, som främst var inriktad på etik, retorik, och vetenskapsteori. Toulmin är mycket influerad av den österrikiske filosofen Ludwig Wittgenstein.


Stäng

Logga in

Glömt lösenord
Stäng