Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Modernitetens kritiska samvete

  En samhällsvetenskap som gör nytta

  Olof Hallonsten

  Samhällsvetenskapen gör samtiden begriplig. Genom att kritiskt granska politik, ekonomi, kommunikation och organisation ger den djupare förståelse för det moderna samhällets förtjänster och problem. I denna bok analyseras samhällsvetenskapens essens och prövas dess förmågor.

  Författaren vill med denna bok bidra till bättre förståelse för vad samhällsvetenskap är, eller kan vara. Utgångspunkten är både personlig och prövande, och boken riktar sig både till samhällsvetare som vill inspireras till djupare självförståelse, och utomstående som undrar över vad samhällsvetenskap är och hur den kan göra nytta. Men boken bör inte ses som en instruktionsbok, och är inte en forskningspublikation i egentlig mening. Dess slutsatser är inte absoluta eller definitiva, utan formuleras med hoppet att de ska inspirera och utmana. På ett avgörande sätt skiljer sig boken dock från renodlade debattinlägg, eftersom ambitionen är aka­demisk. Med detta menas att den aktivt särskiljer sig från det jämförelsevis lösa tyckande som samhällsdebatten är fylld av, genom att föra en noggrann, genomtänkt, välformu­lerad, välunderbyggd, och nyanserad diskussion. Samtidigt grundar sig boken i en vederbörligt ödmjuk inställning till de begränsningar som finns i samhällsvetenskapliga an­­grepps­sätt, och knyter därmed an direkt till frågan om krav och förväntningar från omvärlden. Boken kan ses som ett försök att beskriva ett exempel på samhällsvetenskap som gör det som den är bra på, och som därmed gör nytta, men som inte försöker göra mer än det, vare sig på grund av yttre förväntningar och krav, eller av egen vilja.

   

  Omslag: Stefan Hattenbach

  Bandtyp: Inbunden

  ISBN: 978-91-7359-165-2

  Språk: Svenska

  Kategori: Filosofi, idéhistoria, teori

  Utgivning: april 2021

  Format: 135x210

  Antal sidor: 268

  Lagerstatus: Finns i lager

  199:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Olof Hallonsten

  Författarfoto: Kennet Ruona

  Olof Hallonsten är fil. dr i forskningspolitik och docent i sociologi. Han är verksam som forskare och lärare vid Ekonomi­högskolan vid Lunds universitet. Hans specialområden är vetenskapssociologi och organisationssociologi, och han är författare till flera böcker och artiklar om vetenskapen och dess samhällsroll. Han har tidigare varit verksam vid Göteborgs universitet och universiteten i Bamberg och Wuppertal i Tyskland.

  Läs mer


  This book is dense – but not demanding, as Hallonsten has taken great care to communicate unfamiliar concepts and methods clearly. […] Hallonsten’s book should be required reading for all politicians and academic leaders.citationstecken

  John Gilmour, Swedish Book Review

  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng