Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Gränspassager

  Bildning i tolkningens tid – Nu som mjukband

  Bengt Kristensson Uggla

  Varför verkar bildning vara en bristvara trots att vi påstås leva i ett kunskapssamhälle?

  Att vara bildad hänger samman med förmågan att vara hemmastadd i skilda världar och att kritiskt kunna väga olika tolkningar mot varandra för att på så vis utveckla en välgrundad övertygelse. Det handlar om en gränsöverskridande kompetens – gränspassager.

  Författaren har i denna bok samlat några avtryck från sina bildningsresor som tagit formen av en serie gränspassager mellan kunskapsområden som ofta visat stor ömsesidig misstänksamhet mot varandra. I sådana situationer tvingas man vid gränsövergången regelmässigt redogöra för sin identitet, resväg och vem man avser att sammanträffa med. Och genom sådana bildningsresor förändras ens syn på världen. Men den längsta resan är alltid resan till - oss själva. I slutänden handlar nämligen bildning om att bli den man är.

  Bandtyp: Häftad

  ISBN: 978-91-7359-090-7

  Språk: Svenska

  Kategori: Filosofi, idéhistoria, teori

  Etiketter: Essä, essäer

  Utgivning: november 2014

  Format: 135x215

  Antal sidor: 158

  Lagerstatus: Beställningsvara

  279:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Bengt Kristensson Uggla

  Bengt Kristensson Uggla (född 1959) är sedan 2005 Amos Anderson professor i filosofi, kultur och företagsledning vid Finlands svenska universitet Åbo Akademi, och sedan 1995 docent i tros- och livsåskådningsvetenskap vid Uppsala Universitet. Han har tidigare även varit verksam som rektor för IFL (Institutet för företagsledning), adjungerad professor i filosofi och företagsledning vid Stockholms Universitet, prefekt för Institutionen för samhälle, kultur och lärande vid Lärarhögskolan i Stockholm och lektor vid Teologiska Högskolan i Stockholm. Han har också omfattande erfarenhet av uppdrag som föreläsare och utbildare inom samhälle, folkbildning och näringsliv.

  Läs mer


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng