Industriell och allmän administration

Allt du behöver veta om management.

I denna bok drar den framgångsrike franske företagsledaren Henri Fayol upp riktlinjerna för hur organisationer ska ledas. Här presenteras för första gången det som har kommit att bli företagsekonomins viktigaste budskap – att företagsledning handlar om att planera, organisera, utöva chefskap, samordna och kontrollera.

Fayol betonar att administration – det som i dag kallas management – är en viktig uppgift för alla som arbetar i organisationer. Alla människor, men framför allt blivande chefer, behöver utbildning i administration. Och alla organisationer, vare sig de är privata eller offentliga, stora eller små, bör ledas på samma sätt.

Fayols synsätt har stått sig genom decennierna. Hans administrationsprinciper är lika aktuella i dag som för 90 år sedan. Den som läser Industriell och allmän administration behöver därför ingen annan grundläggande lärobok i management.

Industriell och allmän administration är en nyöversättning från franskan av Administration industrielle et générale från 1916.
Översättningen är gjord av Karin Holmblad Brunsson.

Boken framställs i takt med beställning. Leveranstid: 5–7 arbetsdagar.

Bandtyp: Häftad

ISBN: 978-91-7359-020-4

Språk: Svenska

Originalspråk: Franska

Originaltitel: Adminstration industrielle et générale

Kategori: Ekonomiska ämnen

Utgivning: juli 2008

Format: 140x216

Antal sidor: 156

Lagerstatus: Beställningsvara

235:-
Inkl moms och porto
 Antal

Stäng

Logga in

Glömt lösenord
Stäng