Det ovägbaras tyngd

Vattenfall och ingenjörens roll

Nils Friberg

Är allt mätbart? Kan en ingenjör verkligen förutse och kalkylera allt eller måste han eller hon ta hänsyn till det ovägbara, och betyder det att ingenjören är begränsad till just det mätbara?

Författaren prövar och demonstrerar i denna bok möjligheten att komma till nya insikter genom att analogiskt använda klassiska filosofers och författares tänkande som undersökningsmetod. I centrum står kraftföretaget Vattenfall och den roll dess ingenjörer spelade under grundläggningsperioden för hundra år sedan jämförd med deras förändrade roll och situation idag. Författaren ställer frågan: går allt att mäta och kan ingenjören verkligen förutse och kalkylera allt vad som krävs eller måste han ge akt på imponderabilia, dvs det ovägbara, och betyder det att ingenjören är begränsad och hän­visad till just det faktiskt mätbara?

Bandtyp: Häftad

ISBN: 978-91-86659-02-8

Språk: Svenska

Kategori: Dialoger Förlag & Metod

Etiketter: Arbetsliv

Utgivning: april 2012

Format: 150x220

Antal sidor: 312

Lagerstatus: Beställningsvara

282:-
Inkl moms och porto
 Antal

Nils Friberg (1945–2022) arbetade under många år för Vattenfall. Han var projektsponsor för dialogseminarier i samarbetet mellan Vattenfall och Kungl. Tekniska Högskolan. Boken har sin bas och sitt ursprung i forsknings­området Yrkeskunnande och teknologi vid KTH i Stockholm.


Stäng

Logga in

Glömt lösenord
Stäng