Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Det praktiska intellektet

  Datoranvändning och yrkeskunnande

  Bo Göranzon

  Denna bok är det introducerande standardverket för de läsare som vill studera yrkeskunskap i allmänhet och i dialogseminarieform i synnerhet. Återutgivningen är efterlängtad.

  De fallstudier som står i centrum gäller datorstöd for verksamheter med ett beräkningskunnande i fokus. De kan vara en spegel for reflektion; det finns möjligheter for läsaren att ”känna igen sig” liksom att se olikheterna i förhållande till den egna verksamheten. Reflektion över praxis är ett nödvändigt inslag för en fördjupning av yrkeskunnandet. För att kunna tematisera det slag av kunskap som yrkeskunskap utgör – vilket innebär en kunskap som används i praktiska situationer, for att lösa arbetsuppgifter man står inför behövs ett filosofiskt arbete. Ett nära samarbete med filosofer har varit av avgörande betydelse.

   

  ”Jag skulle vilja beteckna [Dialogseminariets] experimentella verksamhet som ett praktiskt filosofiskt laboratorium med ambitionen att återuppfinna (ett nytt slags) humanvetenskap i en kontext präglad av naturvetenskapliga-teknologiska kunskapskulturer. Inom ramen för en poetisk-teknologisk kunskapskultur möts där bland andra musiker, ingenjörer, matematiker, skådespelare och arbetslivets praktiker inom skilda verksamheter i en gemensam bildningsprocess som bygger på en stark tilltro till betydelsen av poetiska impulser för att frilägga yrkeskunnandets ’tysta’ praktiska kunskap.”Bengt Kristensson Uggla, professor i filosofi, kultur och management vid Åbo Akademi

   

  Boken framställs i takt med beställning. Leveranstid: 5–7 arbetsdagar.

  Bandtyp: Häftad

  ISBN: 978-91-7335-020-4

  Språk: Svenska

  Kategori: Santérus Academic Press, Filosofi, idéhistoria, teori

  Etiketter: Arbetsliv, Lärande

  Utgivning: juli 2009

  Format: 152x229

  Antal sidor: 160

  Lagerstatus: Beställningsvara

  299:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Bo Göranzon

  Bo Göranzon är professor emeritus i yrkeskunnande och teknologi vid Kungliga Tekniska Högskolan. Han är också grundare till Dialogseminariet och ansvarig utgivare av Tidskriften Dialoger som har givits ut sedan 1986. Bo Göranzon is professor emeritus of Skill and Technology at the Royal Institute of Technology (KTH), Stockholm and Life Long Research Fellow of Clare Hall at Cambridge University. Since 1985 he's Artistic Director for the Dialogue Seminar at The Royal Dramatic Theatre in Stockholm. His previous books include Dialogue and Technology: Art and Knowledge (1991), Skill and Education: Reflection and Experience (1992), Skill, Technology and Enlightenment:On Practical Philosophy (1995), Dialogue, Skill & Tacit Knowledge (2006).


  Jag skulle vilja beteckna Dialogseminariets experimentella verksamhet som ett praktiskt filosofiskt laboratorium med ambitionen att återuppfinna (ett nytt slags) humanvetenskap i en kontext präglad av naturvetenskapliga-teknologiska kunskapskulturer. citationstecken

  Bengt Kristensson Uggla, professor i filosofi, kultur och företagsledning vid Åbo Akademi

  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng