Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Det ovägbaras tyngd

  Vattenfall och ingenjörens roll

  Nils Friberg

  Är allt mätbart? Kan en ingenjör verkligen förutse och kalkylera allt eller måste han eller hon ta hänsyn till det ovägbara, och betyder det att ingenjören är begränsad till just det mätbara?

  Författaren prövar och demonstrerar i denna bok möjligheten att komma till nya insikter genom att analogiskt använda klassiska filosofers och författares tänkande som undersökningsmetod. I centrum står kraftföretaget Vattenfall och den roll dess ingenjörer spelade under grundläggningsperioden för hundra år sedan jämförd med deras förändrade roll och situation idag. Författaren ställer frågan: går allt att mäta och kan ingenjören verkligen förutse och kalkylera allt vad som krävs eller måste han ge akt på imponderabilia, dvs det ovägbara, och betyder det att ingenjören är begränsad och hän­visad till just det faktiskt mätbara?

  Bandtyp: Häftad

  ISBN: 978-91-86659-02-8

  Språk: Svenska

  Kategori: Dialoger Förlag & Metod

  Etiketter: Arbetsliv

  Utgivning: april 2012

  Format: 150x220

  Antal sidor: 312

  Lagerstatus: Beställningsvara

  299:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Nils Friberg

  Nils Friberg (1945–2022) arbetade under många år för Vattenfall. Han var projektsponsor för dialogseminarier i samarbetet mellan Vattenfall och Kungl. Tekniska Högskolan. Boken har sin bas och sitt ursprung i forsknings­området Yrkeskunnande och teknologi vid KTH i Stockholm.


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng