Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Det industriella Sverige

  Kunskapsarvet 1897–2002

  Martin Fritz, Peter Gullers, Maria Hammarén

  Förord av: Bo Göranzon

  Med hjälp av K W Gullers fantastiska bilder visar texten att den industriella omvandlingen i Sverige mellan 1897 och 2002 också är kunskapens omvandling och förskjutning. Hur ser den industriella kunskapen ut? Finns det ett kunskapsarv att förvalta?

  Bokens tyngdpunkt är ett flöde av bilder från arbetslivets förvandling mellan 1897 och 2002, sammanställda av Peter Gullers. Martin Fritz textkapitel gör de väsentliga nedslagen i modern svensk industrihistoria. Den industriella omvandlingen är också kunskapens omvandling och förskjutning. Hur ser den industriella kunskapen ut? Finns det ett kunskapsarv att förvalta? Peter Gullers och Maria Hammarén är förankrade i ett perspektiv på yrkeskunnande som vuxit fram ur den forskning som under 1980- och 1990-talet alltmer kommit att betona reflektionens roll för lärande i arbetslivet. Bo Göranzon, drivande kraft inom forskningsområdet, skriver i förordet: »Med det rika materialet av fotografiska bilder och Martin Fritz texter om infrastrukturen industrisamhällets omvandling ger boken unika möjligheter att reflektera över lärandet i dagens arbetsliv och den erfarenhetsgrundade kunskapens roll i all utveckling.«

  Bandtyp: Inbunden

  ISBN: 978-91-97316-99-6

  Språk: Svenska

  Kategori: Dialoger Förlag & Metod

  Etiketter: Vetenskapshistoria

  Utgivning: januari 2002

  Format: 236x300

  Antal sidor: 204

  Lagerstatus: Finns i lager

  319:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Martin Fritz

  Författarfoto: Göteborgs universitet

  Martin Fritz är professor emeritus i ekonomisk historia vid Göteborgs universitet. Han har också varit prorektor vid samma universitet.

  Peter Gullers är fotograf.

  Läs mer

  Maria Hammarén

  Maria Hammarén är docent i Yrkeskunnande och teknologi. Tidigare verksam vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) i Stockholm. Hon har ett förflutet som skrivande journalist, översättare och författare och är en av initiativtagarna till dialogseminariemetoden, som utvecklades i avhandlingen ”Ledtråd i förvandling – om att skapa en reflekterande praxis”. Hon har lång erfarenhet av uppdrag som föreläsare och utbildare inom näringsliv och samhälle och är starkt kritisk till hur tankens prövande verktyg – skrivandet – hanteras inom det svenska utbildningssystemet.


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng