Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
    Din kundkorg är tom.

    Det industriella Sverige

    Kunskapsarvet 1897–2002

    Martin Fritz, Peter Gullers, Maria Hammarén

    Förord av: Bo Göranzon

    Med hjälp av K W Gullers fantastiska bilder visar texten att den industriella omvandlingen i Sverige mellan 1897 och 2002 också är kunskapens omvandling och förskjutning. Hur ser den industriella kunskapen ut? Finns det ett kunskapsarv att förvalta?

    Bokens tyngdpunkt är ett flöde av bilder från arbetslivets förvandling mellan 1897 och 2002, sammanställda av Peter Gullers. Martin Fritz textkapitel gör de väsentliga nedslagen i modern svensk industrihistoria. Den industriella omvandlingen är också kunskapens omvandling och förskjutning. Hur ser den industriella kunskapen ut? Finns det ett kunskapsarv att förvalta? Peter Gullers och Maria Hammarén är förankrade i ett perspektiv på yrkeskunnande som vuxit fram ur den forskning som under 1980- och 1990-talet alltmer kommit att betona reflektionens roll för lärande i arbetslivet. Bo Göranzon, drivande kraft inom forskningsområdet, skriver i förordet: »Med det rika materialet av fotografiska bilder och Martin Fritz texter om infrastrukturen industrisamhällets omvandling ger boken unika möjligheter att reflektera över lärandet i dagens arbetsliv och den erfarenhetsgrundade kunskapens roll i all utveckling.«

    Bandtyp: Inbunden

    ISBN: 978-91-97316-99-6

    Språk: Svenska

    Kategori: Dialoger Förlag & Metod

    Etiketter: Vetenskapshistoria

    Utgivning: januari 2002

    Format: 236x300

    Antal sidor: 204

    Lagerstatus: Finns i lager

    319:-
    Inkl moms och porto
     Antal
    Martin Fritz

    Författarfoto: Göteborgs universitet

    Martin Fritz är professor emeritus i ekonomisk historia vid Göteborgs universitet. Han har också varit prorektor vid samma universitet.

    Peter Gullers är fotograf.

    Läs mer

    Maria Hammarén

    Maria Hammarén är docent i Yrkeskunnande och teknologi. Tidigare verksam vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) i Stockholm. Hon har ett förflutet som skrivande journalist, översättare och författare och är en av initiativtagarna till dialogseminariemetoden, som utvecklades i avhandlingen ”Ledtråd i förvandling – om att skapa en reflekterande praxis”. Hon har lång erfarenhet av uppdrag som föreläsare och utbildare inom näringsliv och samhälle och är starkt kritisk till hur tankens prövande verktyg – skrivandet – hanteras inom det svenska utbildningssystemet.


    Stäng

    Logga in

    Glömt lösenord
    Stäng