Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Det förpliktande minnet

  Juridiska fakulteten i Lund 1666-2016

  Kjell Å. Modéer

  En idéhistorisk exposé över Juridiska fakultetens i Lund 350-åriga historia i vilken rättens kunskapsutveckling och fakultetens verksamhet sätts in i ett regionalt, nationellt och internationellt perspektiv.

  Juridiska fakulteten i Lund var en av universitetets fyra fakulteter vid grundandet 1666. Fakulteten kan således se tillbaka på en 350-årig historia i statens och samhällets tjänst.Kjell Å Modéer presenterar i denna monografi för första gången en översikt av fakultetens historia, i vilken inte bara dess professorer och studenter passerar revy, utan där också rättens kunskapsutveckling och fakultetens verksamhet under 350 år sätts in i ett regionalt, nationellt och internationellt perspektiv. Framställningen präglas av både rättskulturella och djupstrukturella dimensioner, men den markerar också fakultetens geopolitiska position, vilken skapar både nätverk och konflikter.

  Bandtyp: Inbunden

  ISBN: 978-91-7359-117-1

  Språk: Svenska

  Kategori: Juridik, Rättshistoria

  Etiketter: Rättshistoria

  Utgivning: juni 2017

  Format: 157x233

  Antal sidor: 570

  Lagerstatus: Finns i lager

  609:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Kjell Å. Modéer

  Författarfoto: Santérus Förlag

  Kjell Å. Modéer är professor emeritus i rättshistoria vid Lunds universitet och har innehaft ­Torsten och Ragnar Söderbergs stiftelsers professur till ­Samuel ­Pufendorfs minne. Hans forsknings­områden är främst komparativ rättshistoria, rättskulturer, ­rättstraditioner samt rätt och religion.


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng