Det förpliktande minnet

Juridiska fakulteten i Lund 1666-2016

Kjell Å. Modéer

En idéhistorisk exposé över Juridiska fakultetens i Lund 350-åriga historia i vilken rättens kunskapsutveckling och fakultetens verksamhet sätts in i ett regionalt, nationellt och internationellt perspektiv.

Juridiska fakulteten i Lund var en av universitetets fyra fakulteter vid grundandet 1666. Fakulteten kan således se tillbaka på en 350-årig historia i statens och samhällets tjänst.
Kjell Å Modéer presenterar i denna monografi för första gången en översikt av fakultetens historia, i vilken inte bara dess professorer och studenter passerar revy, utan där också rättens kunskapsutveckling och fakultetens verksamhet under 350 år sätts in i ett regionalt, nationellt och internationellt perspektiv. Framställningen präglas av både rättskulturella och djupstrukturella dimensioner, men den markerar också fakultetens geopolitiska position, vilken skapar både nätverk och konflikter.

Bandtyp: Inbunden

ISBN: 978-91-7359-117-1

Språk: Svenska

Kategori: Juridik, Rättshistoria

Etiketter: Rättshistoria

Utgivning: juni 2017

Format: 157x233

Antal sidor: 570

Lagerstatus: Finns i lager

599:-
Inkl moms och porto
 Antal

Författarfoto: Santérus Förlag  

Kjell Å. Modéer är professor emeritus i rättshistoria vid Lunds universitet och har innehaft ­Torsten och Ragnar Söderbergs stiftelsers professur till ­Samuel ­Pufendorfs minne. Hans forsknings­områden är främst komparativ rättshistoria, rättskulturer, ­rättstraditioner samt rätt och religion.


Stäng

Logga in

Glömt lösenord
Stäng