Telefon: 08-30 34 62

Kundkorg

 
  Din kundkorg är tom.

  Bertha von Suttner och Alfred Nobel

  Den innerliga berättelsen om fredsängeln och den melankoliske dynamitarden

  Ulla Britta Ramklint

  Bertha von Suttner var en tidig fredskämpe och tilldelades Nobels fredspris 1905. Hon gav Alfred idén till priset och var hans stora kärlek. Detta är deras historia.

  Alfred Nobel, svenskfödd kosmopolit, vetenskapsman och ett finansgeni. Hade till synes allt, men saknade kärlek i sitt liv. Och en sekreterare. En ung dam ur den högsta aristokratin svarade på annonsen. De stämde möte, en vårdag i Paris. Hon skulle komma att bli hans stora kärlek, men hon gifte sig med en annan och blev en av alla tiders största förkämpar för världsfred. Hon gav honom idén till fredspriset, och kom själv att tilldelas det år 1905. Hennes namn var Bertha von Suttner. Parets tragiska kärlekssaga har aldrig varit särskilt känd, utan länge glömd. Här lever den upp igen. Ett drama med Europa i lågor i fonden.

  Bandtyp: Inbunden

  ISBN: 978-91-7359-065-5

  Språk: Svenska

  Kategori: Vetenskapshistoria

  Etiketter: Vetenskapshistoria, Biografi

  Utgivning: augusti 2013

  Format: 135x215

  Antal sidor: 230

  Lagerstatus: Finns i lager

  129:-
  Inkl moms och porto
   Antal
  Ulla Britta Ramklint

  Ulla Britta Ramklint (1928–2018) var reporter, reseskribent, utlandssvenska och hade bland annat varit copywriter i Chicago. Stilmässigt favoriserade hon närbilden; tidsmässigt drogs hon ofta till tiden strax före och strax efter sekelskiftet 1900. Detta var hennes tolfte bok.


  Stäng

  Logga in

  Glömt lösenord
  Stäng