Avtalsgrundande rättsfakta

Avtalsgrundande rättsfakta

Kurt Grönfors

Vad sammanhåller en grupp regler till en särskild avtalstyp? När uppkommer ett avtal och dess rättsverkningar? Hur dras gränslinjen mellan kontraktsförhållanden och utomkontraktuella förhållanden? En naturlig utgångspunkt är läran om avtals ingående. Det är allmänt erkänt att denna numera uppvisar en betydligt brokigare bild än den ganska enhetliga man får intryck av vid läsningen enbart av 1 § AvtL med därtill hörande motiv. Sådant kräver justeringar av avtalsläran, även för den händelse ingenting i lagstiftningen skulle ändras. Man kan fråga: i så fall vilka justeringar?

Dessa frågor och andra diskuterar en av 1900-talets viktigaste rättsvetenskapsmän i denna bok. Den har varit efterfrågad länge och nu ges den ut igen.

Boken trycks på beställning. Levereranstid 5–7 arbetsdagar.

Bandtyp: Häftad

ISBN: 978-91-7359-063-1

Språk: Svenska

Kategori: Juridik

Utgivning: februari 2013

Format: 135x215

Antal sidor: 221

Lagerstatus: Beställningsvara

292:-
Inkl moms och porto
 Antal

Kurt Grönfors 1925–2005, var en av 1900-talets viktigaste rättsvetenskapsmän. Han var professor i handelsrätt och senare sjö- och annan transporträtt vid Handelshögskolan i Göteborg. Han skrev t.ex. den stora kommentaren till Avtalslagen och ligger bakom begrepp som idag är vedertagna inom juridikens vardag som t.ex. ställningsfullmakt.

Läs Handelshögskolans i Göteborg minnesord


Stäng

Logga in

Glömt lösenord
Stäng